Rīgas dome Kalnciema ielas izdegušā grausta stāvokli novērtēs pēc ugunsgrēka likvidācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VUGD

Rīgas domes Īpašuma departamenta eksperti Kalnciema ielā 2b esošā grausta stāvokli plāno izvērtēt uzreiz pēc ugunsgrēka likvidācijas, tikmēr domes opozīcija jau rosinājusi sasaukt Vidi degradējošo būvju komisijas sēdi, lai izvērtētu radušos situāciju.

Kā norāda Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte, patlaban departaments ir nosūtījis Nacionālajai kultūras mantojuma pārvaldei lūgumu sniegt savu viedokli par ēku, kā arī piesaistījis sertificētu būvekspertu, kas izvērtēs ēkas stāvokli pēc ugunsgrēka.

Tikmēr, pēc partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes deputātu frakcijas pārstāvja Emīla Dobrāja teiktā, frakcija iesniegusi pieprasījumu sasaukt Vidi degradējošo būvju komisijas sēdi, lai izskatītu radušos situāciju ar ar namu Kalnciema ielā.

Viens no komisijas locekļiem, deputāts Andris Bačkurs (LA) norāda, ka Rīgā graustu īpašnieki nelabprāt vēlas ieguldīt līdzekļus savu nekustāmo īpašumu sakārtošanā. "Virkne "graustu" ir tādā stāvoklī, ka šķietami vieglāk tos ir nojaukt nekā ieguldīt līdzekļus pilsētvides sakārtošanā. Uzskatu, ka būtu nepieciešams pievērst daudz lielāku uzmanību, lai Rīgas namu īpašnieki atjaunotu sev piederošos nekustamos īpašumus. Turklāt būtu nepieciešams domāt par kompleksiem risinājumiem, lai "graustu" īpašnieki vēlētos tos atjaunot," pauž Bačkurs.

Kvartālā starp Raņķa dambi, Kalnciema ielu, Daugavgrīvas ielu un Meža ielu, atrodas divas 20.gadsimta sākumā celtas dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 2708 kvadrātmetri. Abas ēkas - Kalnciema ielā 2B un Raņķa dambī 14 - jau daudzus gadus netiek apsaimniekotas un ir atzītas par B kategorijas vidi degradējošām būvēm.

2017.gada septembrī departaments izdeva lēmumu par Kalnciema ielas nama piespiedu sakārtošanu, kā rezultātā nama īpašniekiem tika noteikts pienākums nekavējoties, bet ne vēlāk kā sešu nedēļu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas, sākt būves uzturēšanas trūkumu novēršanu.

Tobrīd nama īpašniece bija SIA "Dekarta Property", bet kopš 2017.gada oktobra par būves īpašnieci kļuvusi SIA "K2B". Saistībā ar īpašnieku maiņu lēmums tika izdots vēlreiz un darbi uzticēti jaunajiem pārziņiem, taču nekāda rīcība no īpašnieku puses līdz šim sekojusi nav. Pagājušajā nedēļā departaments izdeva rīkojumu par piespiedu naudas uzlikšanu 1810 eiro apmērā, kas ir nodota arī zvērinātu tiesu izpildītāju piedziņai.

Šogad maijā notika Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas ārkārtas izbraukuma sēde, kur tika pieņemts lēmums par ēku piespiedu sakārtošanu, kas paredz, ka nekavējoties ir jāiežogo to pieguļošā teritorija, lai nodrošinātu nepieejamību nepiederošām personām un nodrošinātu iedzīvotāju drošību.

Tāpat lēmums paredzēja sākt vēl virkni remontdarbu un drošības pasākumu. Departaments veica būves pagraba un pirmā stāva logu un durvju ailas noslēgšanu piespiedu kārtā par gandrīz 18 000 eiro, ko mēģināja piedzīt no īpašniekiem, taču viņi šo darbu izmaksas ir apstrīdējuši.

Jau vēstīts, ka naktī uz 25.novembri Rīgā, blakus Kalnciema ielai, aizdegās neapsaimniekota ēka, kuras dzēšana joprojām turpinās, tāpēc ir slēgta satiksme Kalnciema ielas un Raņķa dambja krustojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu