Francija: Nekas neattaisno Krievijas agresiju pret Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas sagrābtie Ukrainas kuģi
Krievijas sagrābtie Ukrainas kuģi Foto: TASS/Scanpix

Francija pirmdien paziņojusi, ka neredz nekādu attaisnojumu Krievijas agresijai pret Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā.

"Mēs aicinām Krieviju pēc iespējas ātrāk atbrīvot aizturētos Ukrainas jūrniekus un atdot sagrābtos kuģus," paziņoja Ārlietu ministrija.

"Ņemot vērā mums zināmos faktus, nekas neattaisno Krievijas īstenoto spēka lietošanu," norādīja ministrijas preses pārstāvis.

Ukraina svētdien apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bija devies uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot sešus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus.

Krievija savukārt šodien paziņoja, ka rīkojusies stingri saskaņā ar starptautiskajām tiesībām konfrontācijā ar Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā. Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs apsūdzēja Ukrainas kuģus, ka tie nelegāli iebraukuši Krievijas teritoriālajos ūdeņos un nav sadarbojušies ar Krievijas krasta apsardzi.

Francijas Ārlietu ministrijas paziņojumā norādīts, ka šī situācija ir tiešas sekas Krievijas īstenotajai Krimas okupācijai 2014.gada martā.

"Mēs aicinām Krieviju izrādīt vislielāko savaldību un novērst jebkādu militāro eskalāciju," paziņoja ministrijas preses pārstāvis, vienlaikus uzsverot Francijas atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei valsts starptautiski atzītajās robežās.

"Mēs aicinām Krieviju respektēt caurbraukšanas brīvību Kerča šaurumā," norādīja ministrijas preses pārstāvis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu