Gaidot lielo sniegu, paaugstināta bīstamība ir uz tiltiem un krustojumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Neierasti siltais rudens Latvijas iedzīvotājus lutinājis ar īpaši labvēlīgiem laikapstākļiem. Lai arī pirmais sniegs daudzviet Latvijā jau ir sagaidīts, AAS “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk BTA) uzsver, ka uzsniegot biezākai sniega kārtai, arvien vairāk notiek ceļu satiksmes negadījumi, kas saistīti ar transportlīdzekļa nejaušu saslīdēšanu. Transportlīdzekļu vadītāji tādēļ aicināti būt īpaši uzmanīgiem un laikus sagatavoties ziemai - nomainīt vasaras riepas, būt uzmanīgiem uz tiltiem un ceļu pārvadiem, kur veidojas apledojums, un ceļu krustojumos.

Pirmā biezā sniega kārta uz ceļu braucamās daļas Latvijā ir pārbaudījums kā autovadītājiem, tā arī iedzīvotājiem, kas pārvietojas ar sabiedrisko transportu. Laikapstākļi šajā rudens sezonā ir bijuši neparedzami, tādēļ visiem satiksmes dalībniekiem, it īpaši autovadītājiem, šajā laikā, kad ceļu klāj sniega kārta, krustojumi un tilti ir apledojuši, īpaši jāpievērš uzmanība laikapstākļiem atbilstoša braukšanas ātruma izvēlei, kā arī jāizvairās no straujas bremzēšanas un virziena maiņas.

Lielākai sniega segai pārklājot ceļa braucamo daļu, ceļu satiksmes dalībniekiem jārēķinās ar iespējamiem sastrēgumiem pilsētās. Šajā laikā ieteicams būt iecietīgiem un gāzes pedāli lietot piesardzīgāk nekā ierasts, un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem auto. Pagājušajā gadā pirmais sniegs Latvijā uzsniga 25.oktobrī, un novembrī vietām sniedzās pāri desmit centimetru atzīmei. Šogad BTA, laika posmā no 1.novembra līdz 21.novembrim, saņēmusi 559 atlīdzību gadījumu pieteikumus, kas ir par 17% mazāk attiecībā pret iepriekšējā gada to pašu periodu. Lielākā daļa negadījumu bija saistīti ar nepiemērotu distances izvēli starp transportlīdzekļiem, auto saslīdēšanu, kad tiek aizķerts uz ielas stāvošais automobilis, vai saslīdēšana uz sniegota vai apledojuša ceļa.

Kā zināms, vasaras riepas pret ziemas riepām jānomaina līdz 1.decembrim. Tāpēc, ja ceļu satiksmes negadījums notiek novembrī un klients nav paspējis tās nomainīt, apdrošinātājam nav pamata atteikt atlīdzības pieteikumu. Periodā no 1.decembra līdz 1.martam šādos gadījumos varētu 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu