Lietuva atjaunos novērošanas sistēmas gar robežu ar Kaļiņingradas apgabalu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvas Valsts robežapsardzības dienests (VSAT) plāno par 4,13 miljoniem eiro atjaunot novērošanas sistēmas gar robežu ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu.

Sistēmas plānots atjaunot robežapsardzes Paģēģu nodaļas Ķībartu iecirknī, kur Lietuvas un Krievijas robežas garums ir 38,6 kilometri. 1,93 miljoni eiro šo darbu finansēšanai tiks paredzēti no Eiropas Savienības līdzekļiem, pārējo daļu segs valsts budžeta līdzekļi.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis VSAT Prevencijas nodaļas galvenais speciālists Roks Pukinsks, pašreizējā novērošanas sistēma šai robežas posmā ierīkota 2004. gadā, bet 2007. un 2013. gadā tā atjaunota un paplašināta. Tagad to domāts atjaunot, izsludinot papildu kameru iepirkuma konkursu. Pieteikumi šim konkursam tiks gaidīti līdz 3.janvārim, un uzvarētājam darbi būs jāpaveic līdz 2020.gada janvāra beigām.

Šobrīd VSAT gatavojas atjaunot arī videokameras pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu