Meksika izraida desmitiem migrantu karavānas dalībnieku

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Meksika ir izraidījusi desmitiem Centrālamerikas migrantu, kas tika aizturēti pēc tam, kad simtiem migrantu izlauzās caur Meksikas policijas blokādi un mēģināja iekļūt ASV, bet amerikāņu robežsargi raidīja uz viņiem asaru gāzi un gumijas lodes.

Apmēram 500 vīriešu, sieviešu un bērnu no aptuveni 5000 Centrālamerikas migrantiem, kuru karavānas vairākas nedēļas šķērsoja Meksiku ceļā uz ASV robežu, svētdien Meksikas pilsētā Tihuanā pārrāpās pāri metāla žogam un mēģināja nokļūt ASV Kalifornijas štata Sandjego pilsētā.

Šo grupu apturēja žogs ar dzeloņdrātīm un ASV Robežpatruļas aģenti, kas šāva asaru gāzi un gumijas lodes, ievainojot vismaz vienu migrantu.

"Daudziem" migrantiem, galvenokārt vīriešiem, izdevās šķērsot robežu, un 42 no viņiem tika aizturēti, paziņoja ASV Robežpatruļas pārstāvis Rodnijs Skots.

GALERIJA: ASV lieto asaru gāzi pret migrantiem pie Meksikas robežas

Meksikas Nacionālā migrācijas institūta komisārs Herardo Garsija apstiprināja, ka Meksikas pusē aizturēti 98 migranti. Viņš sacīja, ka migrantu karavānā bija "kūdītāji", kas mudināja cilvēkus nelegāli šķērsot šo robežu.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien atkal draudēja slēgt ASV robežu ar Meksiku, lai apturētu nelegālo imigrantu karavānas no Centrālamerikas, un aizstāvēja ASV robežsargus, kuriem bija pārmesta asaru gāzes lietošana.

VIDEO: ASV lieto asaru gāzi pret migrantu karavānas dalībniekiem

"Viņiem vajadzēja lietot [asaru gāzi], jo viņiem metās virsū daži ļoti skarbi cilvēki; viņi lietoja asaru gāzi, un te vissvarīgākais ir: neviens neienāks mūsu valstī, ja viņi nenāks legāli," Tramps sacīja reportieriem.

GALERIJA: Tūkstošiem Centrālamerikas migrantu cauri Meksikai mēro ceļu ASV robežas virzienā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu