Tramps par paša administrācijas sagatavoto klimata ziņojumu: "Es tam neticu"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps žurnālistiem sacījis, ka neticot paša administrācijas sagatavotajam ziņojumam par klimatu, kurā teikts, ka globālā sasilšana nodarīs vērā ņemamu kaitējumu ASV ekonomikai, vēsta "The Guardian".

"Esmu to redzējis, šo to esmu palasījis," Tramps pirmdien teica Baltā nama ārpusē sanākušajiem žurnālistiem. "Es tam neticu."

Ziņojums "National Climate Assessment" tika publicēts piektdien, dienu pēc Pateicības dienas. Tajā pašā dienā, kad vairums ASV iedzīvotāju atpūšas ģimenes lokā, valdība publicēja vēl vienu iekšējo ziņojumu, kas brīdināja par to, cik negatīvu iespaidu ar naftas un gāzes urbumiem saistītās emisijas atstāj uz vidi.

"Emisijām turpinot pieaugt vēsturiskā tempā, prognozējams, ka ikgadējie zaudējumi dažos ekonomikas sektoros līdz gadsimta beigām sasniegs simtiem miljardus dolāru - vairāk nekā pašreizējais IKP daudzos ASV štatos," teikts ziņojumā.

Cietīs reģionālās ekonomikas un tādas industrijas kā lauksaimniecība, tūrisms un zvejniecība, kas atkarīgas no dabas resursiem un labvēlīga klimata, norādīts pētījumā. Tā kā citas valstis klimata pārmaiņas izjutīs vēl krasāk nekā ASV, amerikāņi pieredzēs importa un eksporta, kā arī starpnieku pakalpojumu sadārdzināšanos.

Tajā arī brīdināts, ka klimata pārmaiņas nākotnē ik gadu varētu prasīt tūkstošiem cilvēku dzīvības.

Baltā nama pārstāve sacīja, ka prognozes esot "balstītas uz ekstrēmākajiem scenārijiem", lai gan tajā analizēti dažādi scenāriji, balstoties uz gaisa piesārņojuma rādītājiem un citiem faktoriem.

Siltumnīcas gāzu piesārņojuma samazināšana ievērojami mazinātu negatīvo iespaidu uz ekonomiku, taču Trampa administrācija galvenokārt pieņem lēmumus, kas ir īstermiņā izdevīgi uzņēmējdarbībai, nevis tiecas palēnināt klimata pārmaiņu tempu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu