Tallinā pirmizrāde kopražojuma filmai “Rāmā upe”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Indra Burkovska filmā "Rāma upe"
Indra Burkovska filmā "Rāma upe" Foto: kadrs no filmas

Pirmdien, 26. novembrī, Tallinas starptautiskā filmu festivāla "Black Nights" galvenajā konkursā pasaules pirmizrādi piedzīvoja Grieķijas, Francijas un Latvijas kopražojuma spēlfilma “Rāma upe / Still River”, kas saņēmusi līdzfinansējumu Nacionālā Kino centra konkursā. Lielākā daļa filmas sižeta ir uzņemta Latvijā, arī daļa radošās komandas un apmēram piecpadsmit aktieri pārstāv Latviju.

Filma ir studijas Tasse Film (Latvija) kopražojums ar studijām Heretic (Grieķija) un Mezzanine Films (Francija). Latvijas pusi projektā pārstāv filmu studija Tasse Film, kuras kodolu veido producentes Alise Ģelze un Aija Bērziņa, un apjomīga radošā komanda – filmu māksliniece Laura Dišlere, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, skaņu ieraksta režisors Ilvars Veģis un daudzi citi Latvijas kinoprofesionāļi. Otrā plāna lomās redzami aktieri Guna Zariņa, Ivars Puga, Kaspars Znotiņš, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Kirils Boļševs, Lāsma Kugrēna, Gļebs Beikovs, Katrīne Pasternaka, Leonīds Lencs, Marks Šelutko, Oskars Morozovs, Juris Strenga, Regīna Razuma, Irina Jegorova.

Filmu veidojis grieķu režisors Angelos Frantzis. Tas ir stāsts par precētu grieķu pāri – Petru un Annu, kas nesen pārcēlušies uz dzīvi kādā industriālā ziemeļu pilsētā. Viņu attiecībās ir iestājusies emocionāla krīze, bet, kad Anna paliek stāvoklī bez seksuālām attiecībām ar vīru, starp abiem mīlētājiem rodas nepārvarama plaisa.

Režisors Angelos Frantzis šobrīd ir viens no pasaulē pazīstamākajiem grieķu režisoriem, kas izceļas ar savu unikālo un sirreālo kino valodu; šī ir viņa piektā pilnmetrāžas filma. 

Latvijā filma būs redzama 2019. gada pavasarī.

Noskaties filmas rullīti.

Still River | trailer from heretic on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu