Lūk, ko redz Tesla autopilots (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai gan pasaulē netrūkst auto entuziastu, kas par autonomo braukšanu neko nevēlas dzirdēt, šī tehnoloģija ar laiku būs ikdiena.

Virkne autobūves kompāniju jau tagad piedāvā sistēmas, kas sniedz vadītājam atbalstu, palīdzot noturēties braukšanas joslas centrā vai automātiski uzturot drošu distanci līdz priekšā braucošajam auto. Pagaidām gan vairumā gadījumu automašīnas autopilots ļauj rokas no stūres atlaist vien uz dažām sekundēm, jo elektronikai jāsaprot, ka vadītājs ir gatavs jebkurā brīdī pārņemt kontroli. Taču ir kompānija, kas autopilotā ļauj braukt ilgāku laiku, un tā ir Tesla Motors.

Autonomā braukšana ir noslēpumaina pasaule, kurā ielūkoties līdz šim nebija iespējams. Ir tikai auto un slēdzis, kas aktivizē mašīnas acis un algoritmus, lai vadītājam vairs nebūtu jāraizējas par auto pilotēšanu. Taču tagad kāds tehnoloģiju entuziasts ir ieguvis piekļuvi datiem no Tesla autopilota sistēmas astoņām kamerām un izveidojis pirmo 360 grādu video. Ar peles palīdzību to iespējams pagriezt visos virzienos.

Tas ievērojami atšķiras no līdz šim publiskotajām autopilotu redzeslauka animācijām, kurās izcelts ceļš, tā joslas un ar dažādu izmēru un krāsu četrstūriem tiek identificēti kustīgi un nekustīgi objekti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu