LFF Pātelainena atlaišanas gadījumā izlasi varētu uzticēt vietējam trenerim

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miksu Pātelainens
Miksu Pātelainens Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lems neturpināt sadarbību ar pieaugušo izlases galveno treneri Miksu Pātelainenu, tad komandas vadīšanu plānots uzticēt kādam no vietējiem speciālistiem, tā pastāstīja organizācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

26.novembrī LFF valde vēl nelēma par Pātelainena paturēšanu amatā vai viņa atbrīvošanu. To paredzēts izdarīt nākamajā valdes sēdē 5.decembrī.

Pukinsks atzina, ka sasniegtais rezultāts Nāciju līgā ir neapmierinošs, bet Pātelainens izlasē ieviesis arī daudz pozitīvu lietu. Kā piemēru Pukinsks minēja pozitīvo mikroklimatu komandā.

"Pātelainens ļoti labi spēj paskaidrot savu spēles filozofiju. Spēlētāji un izlases personāls individuālās sarunās uzsvēra, ka galvenais treneris komandā ieviesis pozitīvu treniņu un ikdienas darba dinamiku, profesionālismu," sacīja LFF ģenerālsekretārs.

Pukinsks nenoliedza, ka lēmums par izlases galveno treneri būs ļoti atbildīgs. Atbildību palielina tas, ka pirms nākamā Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla, kas sāksies martā, nebūs maču, kuros treneris varēs iepazīt komandu. Valdes lēmuma pamatā būšot Pātelainena atskaite par paveikto un ieteikumi, kā turpmāk uzlabot darbu ar izlasi.

Pukinsks arī skaidroja situāciju ap Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) aizturēto prēmiju izmaksu Latvijas klubiem "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks".

"Sazinājāmies ar UEFA, un viņi atbildēja, ka visi dokumenti iesniegti Juridiskajā daļā. Jau šonedēļ komandā jāsaņem nopelnītās prēmijas par dalību Eirokausos. Papildu skaidrojumu šai situācijai UEFA gan nav snieguši," situāciju izskaidroja Pukinsks.

LFF pirmdien lēma palielināt komandu skaitu Latvijas virslīgā līdz deviņām. Daudz diskusiju iepriekš izsauca arī nodoms mainīt vietējo un viesspēlētāju skaita proporciju vienību pieteikumos.

Pukinsks pastāstīja, ka valde lēma no nākamā gada atteikties no termina "leģionārs", bet tiks lietota asociācijā gatavota spēlētāja definīcija. Tas ir spēlētājs, kurš vecumā no 15 līdz 21 gada vecumam, neskatoties uz viņa pilsonību, ir reģistrēts vienā futbola klubā. 2019. gadā virslīgas spēlēs laukumā vienā komandā būs jābūt vismaz sešiem asociācijā sagatavotiem spēlētājiem, 2020. gadā – vismaz pieciem, bet 2021. un 2022. gadā – vismaz četriem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu