Grībauskaite dosies uz Ukrainu izrādīt atbalstu ukraiņu tautai (11)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite nākamnedēļ plāno doties uz Ukrainu, lai paustu atbalstu ukraiņu tautai, otrdien paziņojis prezidentes preses dienests.

Kā uzsvērusi Grībauskaite, ir svarīgi stiprināt visaptverošu atbalstu Ukrainai, jo šīs valsts drošība nav nošķirama no Lietuvas un visas Eiropas drošības.

Jau tagad Lietuva palīdz Ukrainai ar bruņojumu un karavīru apmācību, kā arī ar ievainoto Ukrainas karavīru rehabilitāciju.

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs pirmdien aicināja Eiropas Savienību (ES) noteikt papildu sankcijas Krievijai, kas svētdien Kerčas šaurumā netālu no anektētās Krimas sagrāba trīs Ukrainas kuģus.

Viņaprāt, jaunās sankcijas būtu jāattiecina uz Krievijas Melnās jūras flotes vadību un incidentā iesaistītajiem karavīriem.

Kā ziņots, svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bijis ceļā uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot vairākus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien parakstīja rīkojumu par karastāvokļa noteikšanu valstī, un pirmdienas vakarā parlaments pieņēma likumu, apstiprinot šo rīkojumu. Karastāvoklis noteikts uz 30 dienām no 28.novembra apgabalos, kas robežojas ar Krieviju un starptautiski neatzīto Piedņestru.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu