Rihards Lomažs: Mums jābūt vienotiem kā komandai

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA.com

Aizsargs Rihards Lomažs aizvada savas karjeras labāko sezonu Latvijas čempionvienībā BK "Ventspils" un ir nacionālās komandas kandidātu vidū, gatavojoties gaidāmajām divām Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēlēm pret Melnkalni un pašreizējo Eiropas čempioni Slovēniju. "Katrā spēlē ir jāuzvar, īpaši jau savā laukumā," norādīja Lomažs. 

"Sagatavošanās laiks šīm divām spēlēm ir salīdzinoši īss, bet mēs visi esam spēļu ritmā," sacīja Lomažs. "Atcerēsimies visas nianses, sadarbības, aizsardzības shēmas, un viss būs kārtībā."

26. novembrī Arņa Vecvagara vadītā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" spēkiem mērosies ar Melnkalni. Raugoties no turnīra tabulas viedokļa, šī Latvijas izlasei būs vissvarīgākā spēle. Uzvaras gadījumā mūsu basketbolisti spers vēl vienu soli tuvāk Pasaules kausa finālturnīram. 

Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: Paula Čurkste/LETA

"Pagaidām par Melnkalnes izlasi neko nevaru pateikt. Neesam pret viņiem spēlējuši, neesmu arī viņus redzējis. Šajās dienās skatīsimies, analizēsim un viss kļūs skaidrāks. Protams, zinu viņu top spēlētājus, arī to, ka ir pāris spēlētāji no Eirolīgas komandas "Budučnost VOLI". Balta lapa neesmu, kaut kāda informācija par šo komandu ir," norādīja Lomažs. "Tā ir spēcīga komanda."

Melnkalnes izlases līderis ir Bojans Dubļevičs, kurš līdz šim kvalifikācijas turnīrā vidēji mačā izcēlies ar gūtiem 24,0 punktiem un savāktām 8,5 atlēkušajām bumbām zem groziem. Abos rādītājos ULEB Eirolīgas komandas "Valencia" pārstāvis ir Melnkalnes labākais spēlētājs. 

"Mums svarīga ir katra spēle," sacīja Lomažs. "Katra spēle ir jāuzvar, īpaši jau savā laukumā. Mums jābūt vienotai kā komandai. Individuāli nekas nesanāks. Jāuzticas arī trenerim un jāspēlē pēc viņa norādījumiem."

2. decembrī basketbolistiem paredzēta izbraukuma spēle pret Slovēniju, kas ir I apakšgrupas pastarīte. 

 

"Tā ir Eiropas čempione, lai arī kādā sastāvā Slovēnija šobrīd būtu. Turklāt mums būs spēle izbraukumā. Īsti nezinu, kādā sastāvā būs slovēņi, bet, cik internetā esmu lasījis, tad Slovēnijai vairs nebūs Entonijs Rendolfs. Tas mums noteikti ir pluss un nāk par labu. Tomēr viņš ir Madrides "Real" komandas spēlētājs," pastāstīja Lomažs. 

Rendolfs ir naturalizētais amerikānis. Pēc pirmās spēles ar Latviju viņš paziņoja, ka beidz karjeru Slovēnijas valstsvienībā. 

Entonijs Rendolfs
Entonijs Rendolfs Foto: SIPA/Scanpix

22 gadus vecais Lomažs šosezon ir viens no "Ventspils" līderiem. Uz viņu tiek izspēlētās sadarbības, tiek uzticēti pēdējie uzbrukumi, metieni. "Es ar to biju rēķinājies, uz to gāju. Bija tāda runa, ka tā būs," neslēpa Lomažs. "Domāju, ka pietiekami labi esmu izpildījis vtrenera uzstādījumus."

Lomažs līdz šim Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā laukumā devies piecos mačos, vidēji gūstot 6,4 punktus, izcīnījis 2,6 atlēkušās bumbas zem groziem un veicis 1,4 rezultatīvas piespēles partneriem. 

Latvijas izlasē viņš kopumā aizvadījis astoņas spēles, kurās iemetis 56 punktus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu