Partijas valdības izveidei veltīs aptuveni desmit tikšanās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdības veidošanas sarunās iesaistītie politiskie spēki šodien pārrunājuši organizatoriskus jautājumus, un kopumā ir ieplānotas desmit tikšanās, žurnālistiem pastāstīja premjera amatam nominētais politiķis Aldis Gobzems (KPV LV).

"KPV LV" aicinājumam tikties šodien atsaucās visas piecas partijas - Jaunā konservatīvā partija (JKP), apvienība "Attīstībai/Par!", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Jaunā Vienotība". Iepriekš gan JKP uzsvēra, ka nesadarbosies ar ZZS un apvienības "Attīstībai/Par!" rīkotās sarunās, kur bija aicināti arī ZZS pārstāvji, nepiedalījās.

Gobzems pēc partiju sarunām žurnālistiem pauda, ka politiķi vienojušies par darba plānu un iecerētas aptuveni desmit tikšanās.

Pagaidām tās plānotas vienreiz dienā, bet sarunu procesā varētu būt arī vairākās tikšanās dienā.

Sarunas iecerēts turpināt rīt, 28.novembrī, plkst.16. "Mūsu mērķis nav visu samest vienā katlā, bet pakāpeniski iziet sarunu procesu," skaidroja Gobzems.

Šodien tikšanās reizē viens no darba kārtības punktiem bija darba plāna un sarunu konfidencialitātes vienošanās parakstīšana.

Otrā un trešā tikšanās paredzēta par valdības partiju sadarbības principiem, domstarpību risināšanu un iekšējo un ārējo komunikāciju.

Ceturtajā tikšanās reizē plānots apspriest reformu sarakstu un to ieviešanas laika grafiku, bet piektajā apspriedē plānots runāt par valdības reformu sarakstu un to ieviešanas laika grafiku.

Sestajā tikšanās reizē plānots apspriest reformu fiskālās ietekmes izvērtējumu un definēt valdības deklarācijas preambulu.

Tiekoties septīto reizi, iecerēts, ka Gobzems iepazīstinās ar savu redzējumu par ministriju atbildību sadalījumu. Savukārt astotajā sanāksmē paredzēts piedāvāt atkārtotu ministriju sadalījumu, bet devītajā - iepazīstināt partijas ar galējo ministriju un ministra amata kandidātu sadalījumu. Devītajā sarunā arī paredzēta partiju vienošanās par valdības deklarācijas gala redakciju.

Visbeidzot desmitajā tikšanās reizē paredzēta valdības deklarācijas parakstīšana.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības veidošanu nolēmis uzticēt "KPV LV" politiķim Gobzemam.

Gobzems būs otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģinās izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu JKP līderim Bordānam, kuram tas neizdevās.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" SAB direktors Maizītis paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

"KPV LV" parlamenta vēlēšanās ieguva otro vietu ar 14,25% vēlētāju atbalstu un 16 deputātu vietas 13.Saeimā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu