JKP piedalās valdības izveides sarunās, lai gan uz tām ir aicināta arī ZZS (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) nav mainījusi savu nostāju par nesadarbošanos ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), tomēr pagaidām vadības veidošanas sarunās piedalīsies, lai arī uz tām ir aicināta ZZS.

Iepriekš JKP nepiedalījās apvienības "Attīstībai/Par!" rīkotās sarunās, jo uz tām bija aicināti arī ZZS pārstāvji. Savukārt šodien "KPV LV" rīkotajai partiju diskusijai JKP atsaucās, lai arī tur bija klāt ZZS politiķi.

JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns žurnālistiem skaidroja, ka pašlaik premjera amatam ir nominēts Aldis Gobzems (KPV LV) un partijām jau ir "sarunu vēsture". Pagaidām JKP piedalīsies sarunās, jo negribot ietekmēt "KPV LV" rīkoto sarunu procedūru.

Tālākā situācija būs atkarīga no sarunām, un JKP lems par savu dalību tajās.

Bordāns norādīja, ka jautājums par valdības veidošanu ir pārrunāts partijas valdē. JKP biedri uzskata, ka partijai ir jāveicina tādas valdības izveidošana, kas atbilst politiskā spēka mērķiem - pārmaiņu valdības veidošana, uzsvēra Bordāns.

Politiķis neredzot šķēršļus, kas JKP liegtu Gobzemam iesniegt piedāvājumus valdības veidošanai.

Kā ziņots, valdības veidošanas sarunās iesaistītie politiskie spēki šodien pārrunājuši organizatoriskus jautājumus, un kopumā ir ieplānotas desmit tikšanās, žurnālistiem pastāstīja Gobzems.

Gobzems ir otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģinās izveidot valdību. Iepriekš Valsts prezidents Raimonds Vējonis bija uzticējis valdības veidošanu JKP līderim Bordānam, kuram tas neizdevās.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu