Abramova lietā lieciniekam par neierašanos tiesā piespriests naudas sods un piespiedu atvešana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien piemēroja 250 eiro piespiedu naudu un nolēma piespiedu kārtā uz tiesu vest liecinieku, kurš atkārtoti neieradās uz krimināllietas skatīšanu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēts bijušais AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Tiesā informēja, ka šodienas sēdē tika nopratināti divi citi liecinieki.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 2019.gada 6.februārī plkst.11, kad tiks nopratināts liecinieks, kurš neieradās šodien, un vēl viena cita persona.

Jau vēstīts, ka tiesas sēdē šī gada maijā uzņēmējs Mārtiņš Vadzis tiesā liecināja, ka Abramovs no viņa pieprasījis 1100 eiro lielu kukuli katru mēnesi, lai nodrošinātu "netraucētu" komercdarbību tirgus teritorijā.

Abramovs maija sākumā pirmās instances tiesā citā kriminālprocesā saņēma naudas naudas sodu par kukuļņemšanu, kā arī viņš ir apsūdzētais vēl vienā tiesvedībā.

Šajā tiesvedībā bez Abramova apsūdzēti arī bijušais Centrāltirgus iepirkumu komisijas vadītājs Vitālijs Litvins, mūžībā aizgājušais Jānis Verners, kā arī Jānis Zuševics un Romāns Fjodorovs.

Apsūdzība izvirzīta pēc Krimināllikuma 318.panta trešās daļas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, par ko draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Tāpat viņi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu