Laikraksts: Manaforts vairākkārt slepeni ticies ar "WikiLeaks" Asanžu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts
Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts vairākkārt slepeni ticies ar vietnes "WikiLeaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu Ekvadoras vēstniecībā Londonā, ziņo britu laikraksts "The Guardian".

Informēti avoti laikrakstam atklājuši, ka Manaforts devies satikt Asanžu 2013.gadā, 2015.gadā un 2016.gada pavasarī, kad jau bija pievienojies Trampa priekšvēlēšanu kampaņai.

Nav zināms, kādēļ Manaforts ticies ar Asanžu un par ko viņi runājuši. Taču pēdējā tikšanās, kas ilgusi aptuveni 40 minūtes, var ieinteresēt ASV īpašo prokuroru Robertu Milleru, kurš izmeklē Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

Atsaucoties uz labi informētu avotu, "The Guardian" vēsta, ka Manaforts devies satikt Asanžu 2016.gada martā. Pēc mēneša "WikiLeaks" publicēja demokrātu e-pastu saturu, ko bija nozaguši Krievijas izlūkdienesta aģenti.

Manaforts noliedza jebkādu saistību ar hakeru uzbrukumu un apgalvo, ka šīs apsūdzības ir nepatiesas. Manaforta advokāti atteicās atbildēt uz "The Guardian" jautājumiem par Asanža apciemojumiem.

"WikiLeaks" tviterī paziņoja, ka Asanžs un Manaforts nav tikušies.

Taču Ekvadoras izlūkdienesta dokuments, kas nonācis "The Guardian" rīcībā, liecina, ka Manaforts ir apmeklējis Asanžu. Apmeklētāju sarakstā minēti arī "krievi".

Asanžs kopš 2012.gada jūnija uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kur viņš ieradās, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai. Tur viņš tika turēts aizdomās par izvarošanu.

Zviedrijas prokuratūra pagājušā gada maijā izbeidza izvarošanas lietu pret Asanžu, taču viņš joprojām var tikt aizturēts, ja atstās vēstniecību, jo 2012.gadā pārkāpis nosacījumus atbrīvošanai no apcietinājuma.

Asanžs, kura izveidotā tīmekļa vietne publiskojusi desmitiem tūkstošu slepenu ASV dokumentu, vienmēr noliedzis, ka būtu vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās izvarošanā. Viņš atteicies doties uz Zviedriju, baidoties no izdošanas ASV, kur varētu tikt tiesāts par šo dokumentu publiskošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu