Krievijas propagandists Sergejs Briļovs atzīst, ka ir Lielbritānijas pavalstnieks (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Viens no Krievijas televīzijas galvenajiem propagandistiem Sergejs Briļovs, kurš kanālā "Rossija 1" vada programmu "Vesti v subbotu", apstiprinājis opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonda veiktās izmeklēšanas rezultātus, ka viņš ir Lielbritānijas pavalstnieks un viņam pieder nekustamais īpašums Londonā.

Briļovs otrdien "Facebook" apgalvo, ka viņa darba devējiem ir lieliski zināms fakts, ka viņam sākumā bijusi Lielbritānijas uzturēšanās atļauja, bet pēc tam otra pilsonība.

Kā noskaidrots Navaļnija fonda izmeklēšanā, kuras rezultāti tika publicēti pagājušajā nedēļā, vēl 2001.gadā Briļovs un viņa sieva Irina tikuši iekļauti Londonas Notinghilas rajona vēlētāju sarakstā. Saskaņā ar Lielbritānijas likumiem aktīvas vēlēšanu tiesības ir tikai Lielbritānijas pavalstniekiem, kā arī Sadraudzības valstu un ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri pastāvīgi dzīvo Lielbritānijā.

1995.-2001.gadā Briļovs pastāvīgi dzīvojis Londonā, kur veidojis sižetus Krievijas televīzijai. Pazīstamākais veikums ir viņa ikgadējās programmas "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu", kurās Briļovs piedalījās no 2001. līdz 2007.gadam. Tāpat Briļovs komentējis visas Putina inaugurācijas.

Navaļnija fonda izmeklēšanā arī noskaidrots, ka 2016.gada februārī Briļova sieva Londonā nopirkusi dzīvokli par 700 000 mārciņu (790 000 eiro).

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu