"Ajax" pirmo reizi 13 gadu laikā sasniedz Čempionu līgas izslēgšanas turnīru

Tālāk tiek arī Madrides "Real" un "AS Roma"
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Amsterdamas "Ajax" futbolisti
Amsterdamas "Ajax" futbolisti Foto: AP/Scanpix

Slavenais Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax" otrdien pirmo reizi pēdējo 13 gadu laikā sasniedza UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru, turklāt tajā iekļuva arī pašreizējā trofejas glabātāja Madrides "Real" no Spānijas un Itālijas komanda "AS Roma".

"Ajax" futbolisti E apakšgrupas piektās kārtas mačā ar 2:0 (2:0) pārspēja Atēnu AEK no Grieķijas.

Uzvarētāju labā divus vārtus otrajā puslaikā iesita Dušans Tadičs.

Šajā spēlē gan neiztika bez incidenta, jo otrajā puslaikā viens no AEK līdzjutējiem iemeta "Ajax" atbalstītāju sektorā pudeli ar sprāgstošu šķidrumu, kas eksplodēja, ievainojot pāris Amsterdamas komandas fanus.

Otrdien šīs grupas ietvaros savstarpēju maču aizvada arī Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern" un Lisabonas "Benfica" no Portugāles.

E grupas kopvērtējuma vadībā ar 11 punktiem piecās spēlēs ir "Ajax", kamēr ar desmit punktiem seko četras cīņas aizvadījusī "Bayern". Četri punkti ir "Benfica" kontā, bet bez punktiem ir AEK.

Tikmēr G grupā otrdien Čehijas čempione Plzeņas "Viktoria" viesos ar 2:1 (0:1) pārspēja Krievijas klubu Maskavas CSKA. Čehijas komandas uzvara nodrošināja abām pārējām šīs grupas vienībām "Real" un "AS Roma" iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Otrdienas spēlē "Viktoria" otrajā puslaikā atspēlēja divu vārtu deficītu, bet uzvaru viesiem no Čehijas 81.minūtē nodrošināja Lukāšs Hejda.

"Real" un "AS Roma" savstarpēju spēli aizvada otrdien Itālijā.

Madrides klubs un "AS Roma" ar deviņiem punktiem četrās spēlēs atrodas šīs grupas galvgalī, kamēr "Viktoria" un CSKA iekrājušas četrus punktus piecās cīņās.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu