Girgensona "Sabres" turpina uzvaru sēriju un atgūst NHL līderes godu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Bufalo "Sabres" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, otrdien izcīnīja kārtējo uzvaru un atgriezās Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā.

"Sabres" otrdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 1:0) papildlaikā uzveica Sanhosē "Sharks".

Girgensons laukumā pavadīja teju 13 minūtes, izpildīja 1 metienu pa pretinieku vārtiem, izdarīja 1 spēka paņēmienu, bet spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo komandai tā ir jau 10. uzvara pēc kārtas, kas ir atkārtots kluba rekords. Šāda uzvaru sērija "Sabres" vienībai bija arī 1984. un 2006. gadā.

Mača pamatlaikā "Sabres" labā vārtus guva aizsargi - soms Rasmuss Ristolainens un kanādietis Neitans Boljē, panākot 2:0 vadību.

Turpinājumā ar 2 precīziem metieniem izcēlās viens no "Sharks" komandas līderiem amerikānis Džo Pavelskis, kurš neizšķirtu panāca trīsarpus minūtes pirms mača pamatlaika beigām. 

Uzvaras vārtus pagarinājumā guva "Sabres" uzbrukuma līderis kanādietis Džefs Skiners, kuram tas ir 19. precīzais metiens šosezon un 18. trāpījums pēdējos 18 mačos.

Skiners ir viens no līderiem šosezon labāko vārtu guvēju sarakstā. Ar 19 precīziem metieniem izcēlies arī somu uzbrucējs Patriks Laine (Vinipegas "Jets") un čehs Davids Pastrņāks (Bostonas "Bruins"). 

"Sabres" ar 36 punktiem 25 spēlēs ir Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējuma līdere, tikmēr "Sharks" ar 29 punktiem atrodas 5. pozīcijā Rietumos.

24 gadus vecais Girgensons šosezon 23 mačos guvis 1 vārtus, veicis 4 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -2.

"Sabres" iepriekšējās 7 sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā, līdz ar to Girgensonam šosezon ir labas izredzes pirmo reizi piedalīties NHL izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu