Jaunzēlandē valsts drošības apsvērumu dēļ 5G tīklā aizliedz izmantot "Huawei" tehnoloģijas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunzēlandes Valdības sakaru drošības birojs (GCSB) aizliedzis valsts otram lielākajam mobilo sakaru operatoram "Spark" izmantot Ķīnas uzņēmuma "Huawei" ražoto tehnoloģiju 5G tīkla attīstīšanai, šādu lēmumu pamatojot ar valsts drošības apsvērumiem.

Par aizliegumu GSCB ģenerāldirektors Endrjū Hemptons telekomunikāciju operatoru informējis trešdien, teikts "Spark" paziņojumā.

"Spark" paudis vilšanos par šādu specdienesta lēmumu, tomēr uzsvēris, ka tas nekavēs īstenot plānus piedāvāt klientiem 5G tīklu no 2020.gada 1.jūlija.

Arī Austrālijas varasiestādes nacionālās drošības apsvērumu dēļ aizliegušas 5G tīkla attīstīšanā izmantot "Huawei" tehnoloģiju.

Laikraksts "Wall Street Journal" piektdien ziņoja, ka ASV cenšas pārliecināt bezvadu tehnoloģiju un interneta uzņēmumus sabiedrotajās valstīs neizmantot Ķīnas telekomunikāciju uzņēmuma "Huawei" ražotās iekārtas, ņemot vērā kiberdrošības riskus.

Turklāt ASV arī apsver iespēju nodrošināt papildu finanšu atbalstu telekomunikāciju attīstībai valstīs, kas izvairīsies no "Huawei" iekārtu izmantošanas, piebilst laikraksts.

Jau ziņots, ka 13.februārī ASV Senāta Izlūkošanas komitejas sēdē Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP), Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) un citu valsts specdienestu vadītāji ieteica Savienoto Valstu pilsoņiem nelietot Ķīnas uzņēmumu "Huawei" un ZTE ražojumus, jo šīs kompānijas ir tuvas Ķīnas valdībai un to ražojumi var tikt izmantoti nesankcionētai informācijas iegūšanai.

"Huawei" un ZTE šādas apsūdzības noraida.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu