Rīgas "Dinamo" piedzīvo smagāko zaudējumu šosezon

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miķelis Rēdlihs
Miķelis Rēdlihs Foto: Paula Čurkste/LETA

Smagu zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda, kas "KHL World Games" mačā Cīrihē (Šveice) ar 0:5 kapitulēja līgas spēcīgākajai vienībai Maskavas CSKA, kura izcīnīja 14. uzvaru pēc kārtas. Ar piecu vārtu starpību Ģirta Ankipāna vadītā vienība šosezon zaudēja pirmo reizi. 

Rīgas "Dinamo" pēc trešdienas spēlēm Rietumu konferencē atkāpusies uz astoto pozīciju.

Jau spēles ievadā sadursmē ar pretinieku cieta pēdējās spēlēs bieži cietušais Emīls Ģēģeris - tiesneša svilpe klusēja, taču gūtā trauma nebija nopietna un viņš varēja atgriezties spēlē. Rīgas "Dinamo" izrādot nelielu pretestību, pirmajā periodā laukumā dominēja CSKA hokejisti, kuri savu pārsvaru pārvērta divos vārtu guvumos.

Vispirms spēles 13.minūtē precīzi meta Konstantīns Okulovs, kurš tika atstāts nepieskatīts "Dinamo" aizsardzības zonas labajā pusē un raidīja ripu tīklā. Savukārt četrarpus minūtes vēlāk vairākumā jau 2:0 panāca Kirils Kaprizovs, kurš pašaizliedzīgi nocīnījās "Dinamo" vārtu priekšā.

Pirmā perioda beigās rīdzinieki nopelnīja vairākumu, taču to neizmantoja. Arī otrajā trešdaļā "Dinamo" divas reizes tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču arī tās abas palika neizmantotas. Savukārt mazākums tika izturēts godam, pie labas iespējas gūt vārtus tiekot Gintam Meijam. Arī spēles otrajā nogrieznī laukumā dominēja CSKA hokejisti, trešdaļas priekšpēdējā minūtē Ņikitam Ņesterovam vārtu priekšā pielabojot metienu no zilās līnijas un panākot 3:0.

Trešā perioda pirmajā minūtē pēc Artjoma Blažijevskija metiena no zilās līnijas rīdzinieki nonāca iedzinējos ar četriem vārtiem, bet trešdaļas vidū Timuru Biļalovu pārspēja arī dānis Janiks Hansens. Perioda turpinājumā rīdziniekiem pāris reizes izdevās saasināt situāciju pretinieku aizsardzības zonā, taču CSKA vārtsargu Lāšu Juhansonu pārspēt nespēja un cieta zaudējumu ar 0:5.

Rīgas "Dinamo" - Maskavas CSKA 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Vārti: 1:0 Konstantīns Okulovs (Naumenkovs) (12:07), 2:0 Kirils Kaprizovs (Šalunovs) (16:30, vair.), 3:0 Ņikita Ņesterovs (Grigorenko, Blaževskis) (38:33), 4:0 Artjoms Blaževskis (Kaprizovs) (40:29), 5:0 Janniks Hansens (49:35). 

Šī "Dinamo" vienībai bija otrā spēle "KHL World Games" ietvaros. Pirmdien Latvijas komanda turpat Cīrihē ar rezultātu 1:3 piekāpās Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Pēc šodienas spēles Rīgas "Dinamo" atgriezīsies mājās, bet jau sestdien tai izbraukumā jātiekas ar Čeļabinskas "Traktor". Pēc tam gaidāmas cīņas viesos arī pret uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak" un "Soči".

Maskavas CSKA komanda pašlaik ir KHL līdere, turklāt tā pašlaik izcīnījusi 14 uzvaras pēc kārtas. Pret Rīgas klubu šī vienība aizvadījusi kopumā 28 mačus, kuros guvusi 21 uzvaru.

Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ar 30 punktiem 32 mačos atkāpusies uz astoto vietu, kamēr CSKA ar 58 punktiem 33 cīņās ir pirmā Rietumos un visā līgā.

Rīgas "Dinamo" komandai līdzi uz Cīrihi nebija devies uzbrukuma līderis zviedru uzbrucējs Līnuss Videls, kurš izlaidis pēdējās četras spēles. 

Kopumā KHL čempionāta vēsturē Rīgas "Dinamo" un CSKA komandas līdz šim savā starpā ir tikušās 27 reizes. Rīdziniekiem ir 5 uzvaras pamatlaikā un 2 panākumi pēcspēles metienos.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu