2019.gada pagaidu budžetu plānots pieņemt decembra sākumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima 2019.gada pagaidu budžetu galīgajā lasījumā plāno pieņemt šā gada 6.decembrī, paredz Finanšu ministrijas (FM) izstrādātais pagaidu budžeta pieņemšanas laika grafiks, kas šodien tika prezentēts Saeimas Budžeta komisijā.

FM piedāvāja Saeimas komisijai veikt grozījumus likumā par budžetu un finanšu vadību, budžeta izdevumi nepārsniegs vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgam gadam noteiktos izdevumus. Tāpat grozījumi paredz nodrošināt to budžeta politikas un nosacījumu izpildi, kas noteikti iepriekšējā saimnieciskā gada gadskārtējā valsts budžeta likumā, nemainīgā līmenī, izņemot terminētus pasākumus. Likuma grozījumi arī paredz pašvaldībām funkciju veikšanai nodrošināt stabilu nepieciešamo finansējumu, apstiprinot mērķdotāciju un dotāciju finansējuma sadali un aizņēmumu, galvojumu izsniegšanas nosacījumus.

Pagaidu budžeta izstrādes grafiks paredz, ka šodien Saeimas Budžeta komisija izskata FM piedāvāto likumprojektu, kas pēc tam tiks nodots Saeimas komisijām un skatīts pirmajā lasījumā.

Likuma grozījumu priekšlikumu iesniegšanas termiņš noteikts 3.decembris, bet tos plānots izskatīt Saeimas Budžeta komisijā 4.decembrī. Likuma grozījumus otrajā, galīgajā lasījumā plānots apstipirnāt 6.decembrī. Prezidents likuma grozījumus varētu izsludināt 17.decembrī, savukārt finanšu ministrs 19.decembrī izdos rīkojumu par pagaidu budžetu.

Tāpat plānots, ka 21.decembrī ministrijas iesniegs finansēšanas plānu projektus, bet 27.decembrī plānota finansēšanas plānu pārbaude un asignēšana. Pagaidu budžeta plāna izpilde tiks sākta 2019.gada 2.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu