Arī Treimanis nolēmis likt punktu BMX riteņbraucēja karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edžus Treimanis
Edžus Treimanis Foto: AFP/LETA

Arī 2012.gada Eiropas čempions BMX riteņbraukšanā Edžus Treimanis nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, portālam "sportacentrs.com" atklāja braucējs.

Pirms pāris nedēļām par karjeras beigām paziņoja arī divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, kura piemēram tagad sekojis arī Treimanis. Abi savulaik sacensībās regulāri startēja plecu pie pleca.

"Vismaz profesionālo karjeru esmu beidzis viennozīmīgi. Pulkstenis nepielūdzami sāk iet uz otru pusi. Sezona nebija veiksmīga, bija traumas. Pats sezonas sākums gan bija labs - sestā vieta Pasaules kausa posmā Francijā, bet tad iedzīvojos savainojumā. Atgriežoties sportiskajā formā piedzīvoju citas ķibeles, izjutu pārliecības trūkumu, tādēļ sāku raustīties. Sapratu, ka vairs nav jēgas turpināt. Jā, 2019. gadā Eiropas čempionāts notiks Valmierā, taču par mājas trasi to nosaukt būs grūti, jo tā tiks uzbūvēta vien neilgi pirms sacensībām," portālam teica 30 gadus vecais Treimanis.

Pēdējās divas sezonas Treimanis trenējās pie Jaunzēlandes trenera Kurta Pikāra, bet ar augstiem sasniegumiem gan vairs nepriecēja, lai gan par paveikto pie šī speciālista viņš palicis apmierināts. Nu jau bijušais BMX riteņbraucējs kā vien no iemesliem beigt sportista karjeru minēja arī ģimenes pieaugumu.

Treimanis 2012.gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet 2011. un 2013.gadā ieguva vicečempiona godu. Tāpat viņš bijis ceturtais un piektais pasaules čempionātā. Tāpat latvietis piedalījās olimpiskajās spēlēs Londonā un Riodežaneiro, kur izcīnīja attiecīgi devīto un 19.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu