Basketbola izlasei šovakar svarīgs mačs pret Melnkalni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien aizvadīs svarīgu Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēli pret Melnkalni, uzvaras gadījumā sperot platu soli pretim finālturnīram. Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. 

Šī vakara mačam pret Melnkalni Latvijas komanda gatavojās 13 spēlētāju sastāvā, bet spēles pieteikumā būs tikai 12 basketbolisti. Pēdējā brīdī uz izlasi uzaicināja Ukrainas kluba "Odessa" saspēles vadītāju Mārci Vītolu, jo savainoti ir gan Aigars Šķēle, gan Ingus Jakovičs.

 

Latvijas valstsvienības šodienas pretiniece Melnkalne līdz šim no astoņām spēlēm uzvarējusi pusi. Iepriekšējā mačā melnkalnieši savā laukumā ar 90:84 pārspēja Ukrainu.  

Pārliecinošs Melnkalnes izlases līderis ir Spānijas kluba "Valencia" centrs Bojans Dubļevičs. Viņš PK kvalifikācijā vidēji mačā gūst 24 punktus un izcīna 8,5 atlēkušās bumbas. 

Bojans Dubļevičs
Bojans Dubļevičs Foto: FIBA.com

Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars Dubļeviča neitralizēšanu groza apakšā plāno uzticēt Mārtiņam Meieram un Kasparam Bērziņam, kurš izlasē atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma.

Bērziņš šonedēļ sarunā ar TVNET izteicās, ka nebaidās no Dubļeviča un mēģinās viņu nogurdināt ar ātrām darbībām laukumā.

Treneris Vecvagars pirms spēles uzsvēra, ka Melnkalne Rīgā ieradusies savā, iespējams, labākajā sastāvā. Ierindā būs Dubļevičs un četri vietējās Eirolīgas komandas "Budučnost VOLI" pārstāvji.

Latviešu priekšrocība šī vakara mačā būs jaudīgāks uzbrukums - vidēji 80,5 gūti punkti spēlē pret Melnkalnes 76,6 punktiem mačā. Te gan jāņem vērā, ka katrā sabraukumā izlašu sastāvi atšķiras un arī Latvijas divpadsmitnieks šovakar būs ievērojami citāds nekā septembra vidū. Šoreiz Latvijas komandai nepalīdzēs neviens Eirolīgas spēlētājs. 

Latvija un Melnkalne iepriekšējo savstarpējo spēli aizvadīja 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā, kur astotdaļfinālā latvieši ar Kristapu Porziņģi ierindā uzvarēja ar 100:68. Tiesa, no tās spēles sastāva šodien ierindā būs tikai Jānis Blūms, Andrejs Gražulis un Mārtiņš Meiers.

Spēles tiešraide kanālā TV6. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu