Acīm redzamā reibumā esošam vīrietim RPP darbinieki liek braukt ar automašīnu (21)

Saistībā ar notikušo sākta dienesta pārbaude
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Advokāts Edgars Džeriņš sociālajā tīklā "Facebook" publicējis video, kurā redzams, kā Rīgas pašvaldības policisti piebrauc pie neatļautā vietā novietotas automašīnas. Saprotot, ka tajā guļ vīrietis, kurš ir acīm redzamā reibumā, viņš tiek pamodināts un vīrietim tiek norādīts auto pārvietot. Pēc tam vīrietim tiek norādīts, ka auto vadīts reibumā un par to pienākas sods.

"Tātad Rīgas pašvaldības policijas inspektors Artūrs Pavlovs ar savu kolēģi 2018.gada 20.oktobrī patrulēja Vecrīgā. Pēkšņi tika pamanīta neatļautā vietā stāvēšanai novietota automašīna, kuras vadītājs uz nolaista vadītāja sēdekļa gulēja. Vadītājs nenoliedzami bija kārtīgā "ķēmā" (turklāt sāka rupji lamāties, jo policistus sākumā noturēja par zagļiem). Taču Latvijā nav aizliegts alkohola reibumā gulēt automašīna, jo aizliegts ir tikai braukt reibumā. Turpmākais redzams videoierakstā no A.Pavlovska Axon Body videokameras," "Facebook" raksta Džeriņš.

Video no Džeriņa "Facebook" konta:

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis TVNET pastāstīja, ka par policijas darbinieku rīcību pašlaik ir sākta dienesta pārbaude, kurā detalizēti vērtēs visus apstākļus un policistu atbildību.

"Taču jau uzreiz varam pateikt, ka policistu rīcība bija klaji neprofesionāla un kārtības sargam neatbilstoša," piebilst Sadovskis.

Juridiski te viss ir skaidrs - a/m Volvo vadītāja rīcībā nav administratīvā pārkāpuma sastāva, jo viņam nebija nodoma vadīt transportlīdzekli. Turklāt nevienam nav tiesību nepildīt policijas darbinieku pavēles, norāda Džeriņš.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu