Video: Siguldas trasē bobslejists iebrauc aizsargjumtā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Gatavojoties bobsleja un skeletona Pasaules kausa izcīņas atklāšanai, šonedēļ Siguldas trasē notiek treniņbraucieni, kuru laikā ārvalstu sportisti iepazīst trases specifiku. Otrdien vienā no braucieniem, kļūdaini izbraucot 15. virāžu, bobsleja kamanas iebrauca aizsargjumtā, sabojājot trases metāla un koka konstrukcijas, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs atzina, ka kļūdu pieļāvis bobsleja kamanu pilots, kurš neveiksmīgi iebraucis trases 15. virāžā, un tālāk kamanas atsitušās pret aizsargjumtu.

"Mūsu uzdevums bija atrast cēloņus, kādēļ kamanas šādi varēja iebraukt trases kostrukcijā. Cēlonis tika ātri konstatēts un jau ir novērsts. Lai turpmāk atvieglotu drošu šā posma izbraukšanu, nedaudz tiks izmainīts ledus profils šajā vietā," norādīja Dainis Dukurs.

Incidentā bojātas bobsleja kamanas, taču sportisti nav cietuši.

Siguldā nākamnedēļ no 3. līdz 9. decembrim notiks Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas atklāšanas posms bobslejā un skeletonā.

Šī ir pirmā reize, kad Siguldā sacentīsies pasaulē labākie bobslejisti un skeletonisti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu