LBS joprojām neapmierināta ar Jučmaņa darba stilu

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Voins
Valdis Voins Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) joprojām ir ļoti neapmierināta ar bijušā izlašu direktora Māra Jučmaņa darba stilu un tā dēļ radīto iztrūkumu, taču tajā nesaskata ļaunprātīgu izsaimniekošanu, sarunā ar TVNET pastāstīja organizācijas prezidents Valdis Voins.

Marta sākumā Jučmanis vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot LBS un tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu par mēģinājumu izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju. Šneps apgalvojumus par prēmijas izspiešanu nodēvēja par meliem. Jučmanis esot LBS radījis finanšu līdzekļu pārtēriņu 53 471,78 eiro apmērā. Vēlāk Valsts policija (VP) sāka resorisko pārbaudi, bet nesāka kriminālprocesu un lietu izbeidza.

Voins sarunā ar TVNET pauda, ka šobrīd LBS nekādu attiecību ar Jučmani vairs neesot. Radušos iztrūkumu savienība kompensēja no citām izdevumu pozīcijām. 

"Šobrīd viss ir beidzies. LBS valdes priekšā Jučmanim atvainojos, un ar to arī viss beidzās. [Pēc tam] Neesmu ne viņu saticis, ne ar viņu runājis," sacīja Voins. "Radušos naudas iztrūkumu kompensējām. Galvenais, ka tajā nesaskatījām nekādu ļaunprātību. Neviens tā vienkārši neņēma LBS naudu un nenesa mājās." 

LBS prezidents gan uzsvēra, ka Jučmaņa darbībām trūka kontroles mehānisma un organizācija joprojām ir neapmierināta ar šādu "saimniekošanas stilu".

Jučmanis LBS strādā kopš 2010.gada un joprojām ir šīs organizācijas darbinieks, bet kopš 2017.gada oktobra ir bērna kopšanas atvaļinājumā. Viņš darbā LBS varētu atgriezties nākamā gada februārī, bet sarunā ar TVNET norādīja, ka šobrīd par to nav domājis un izbauda laiku kopā ar ģimeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu