Grupa "Ezeri" publiski atbild Mārtiņa Brauna izteikumiem par viņa dziesmas "izkropļošanu" (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonedēļ izdevums "Privātā Dzīve" publiskoja sarunu ar komponistu Mārtiņu Braunu, kurš asi kritizēja dziedātāju Eviju Vēberi par viņas izpildīto dziesmu "Veltījums" kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonijā 2017. gadā. Grupas "Ezeri" mūziķis Miķelis Putniņš, kurš kāpa ar Vēberi uz vienas skatuves, publiskojis atvainošanās vēstuli Mārtiņam Braunam un visiem "Lielā Kristapa" skatītājiem. 

Putniņš iesāk vēstuli ar vārdiem: "Šis būs stāsts par vakaru, kuru uzskatu par savu lielāko profesionālo neveiksmi līdz šim."

Kā zināms, grupa "Ezeri" veidoja skanisko noformējumu 2017. gada kino balvu pasniegšanas ceremonijai "Lielais Kristaps". Mūziķi arī kāpa uz skatuves, lai izpildītu gan savus oriģināldarbus, gan Mārtiņa Brauna dziesmu "Veltījums" no filmas "Ziemassvētku Jampadracis".

Mūziķis turpina: "Es uzrakstīju aranžiju mūsu versijai, jo doma bija visiem zināmu skaņdarbu parādīt jaunā gaismā. Dziesmu bijām plānojuši iesākt ar cilpu (loop'u), ko veidojām ar plaukstām un manu dziedāšanu. Kad pienāca laiks uzstāties, es jutu, ka stresa līmenis ir ļoti augsts (jutos pārāk daudz uzņēmies priekš sava pieredzes līmeņa, dzīvā televīzija) un, pats nemanot, ieliku sev ausu monitorā nepareizu sākuma toni, kas rezultējās nepareizā akordu secībā, kurai tagad Evijai bija jādzied pāri, tāpēc es gribu uzsvērt -

šīs uzstāšanās kvalitāte nebija Evijas vaina - es uzņemos pilnu atbildību par slikto izpildījumu.

Esmu pavadījis daudz laika, domājot par to, ko man vajadzēja tajā brīdī darīt citādāk, taču es toreiz mentāli sasalu, kad sapratu, cik nepareizi viss iet."

Mūziķis atzīst, ka ļoti pārdzīvo par notikušo un, uzzinot Mārtiņa Brauna viedokli, kas izskanēja dzeltenajā presē, nekavējoties sazinājās ar komponistu, lai atvainotos viņam, uzsverot, ka viņa skaņdarba izpildījums nebija Evijas, bet gan viņa kļūda. 

Kā zināms, šī nav pirmā reize, kad Evija Vēbere kritusi mūzikas kritiķu nežēlastībā -  koncertā “Mīlestības vārdā. 18+” Vēbere izpildīja dziesmu "Svētku diena", kas klausītājiem vislabāk atmiņā palikusi talantīgās Olgas Rajeckas izpildījumā.

Pēc pasākuma gan skatītāji, gan pašmāju slavenības paudušas neapmierinātību ar jaunās dziedātājas Evijas Vēberes dziedājumu. 

Dziedātājas Olgas Rajeckas meita Vēberes izpildījumu nodēvēja par "šausmām un drausmām", bet pati Rajecka pēc redzētā un dzirdētā pat raudājusi. 

Tikmēr koncerta idejas autors, mūziķis Jānis Šipkēvics meties Vēberi aizstāvēt, sakot: "Skumstu, ja mūsu neiecietības līmenis ir tik augsts un bailes no neparastā tik saasinātas."

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu