"Atletico", "Porto" un "Schalke 04" pievienojas izslēgšanas turnīra dalībniecēm

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Antuāns Grīzmans
Antuāns Grīzmans Foto: EPA/Scanpix

Madrides "Atletico", "Porto" un Gelzenkirhenes "Schalke 04" komandas trešdien nodrošināja vietas UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

Spānijas vienība "Atletico" A apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Francijas klubu "Monaco", Tjerī Anrī vadītajai komandai turpinot neveiksmju joslu.

Jau spēles otrajā minūtē pēc Kokes sitiena "Monaco" aizsargs Benuā Badiašile raidīja bumbu savos vārtos, bet 24.minūtē ar precīzu sitienu atzīmējās Antuāns Grīzmans, kurš realizēja sitienu no vārtsarga laukuma robežas.

"Atletico" 82.minūtē pēc melnklaniešu aizsarga Stefana Saviča noraidījuma nonāca mazākumā, taču pretiniekiem 11 metru soda sitienu nerealizēja kolumbiešu uzbrucējs Radamels Falkao, Madrides vienībai nosargājot uzvaru ar 2:0.

Vēl šajā apakšgrupā Vācijas bundeslīgas līdere Dortmundes "Borussia" uzņem "Club Brugge" no Beļģijas.

A grupas kopvērtējumā līdere ar 12 punktiem piecās spēlēs ir "Atletico", kam ar deviņiem punktiem četros mačos seko "Borussia", kamēr četri punkti ir "Club Brugge" kontā, bet viens - "Monaco".

Vēl trešdien agrajās spēlēs Krievijas klubs Maskavas "Lokomotiv" D apakšgrupā savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Stambulas "Galatasaray" no Turcijas.

Vispirms pirmā puslaika beigās bumbu savos vārtos ieraidīja "Galatasaray" nīderlandiešu aizsargs Raiens Donks, bet otrajā puslaikā mājiniekiem atzīmējās Vladislavas Ignatjevs.

Līdz ar šādu iznākumu pārējās divas komandas šajā grupā - "Porto" un "Schalke 04", kuras šovakar aizvada savstarpējo dueli - kļuva neaizsniedzamas un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

D grupas kopvērtējumā pirmā ar desmit punktiem ir "Porto", bet astoņi punkti ir "Schalke 04" kontā. Četrus punktus iekrājusi "Galatasaray", kamēr "Lokomotiv" tikusi pie trim punktiem.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu