Saeimas deputāts Bondars spiests mēnesī iztikt ar minimālo algu (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas Budžeta komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars, kurš jau teju divus mēnešus strādā Saeimā, spiests mēnesī iztikt ar minimālo algu jeb 430 eiro mēnesī, jo pārējo summu iekasē tiesu izpildītāji, vēstī TV3 ziņas.

Bondars TV3 Ziņām norādīja, ka, tāpat kā laikā, kad viņš strādāja Rīgas domē, tā arī tagad, esot Saeimā, tiesu izpildītāji viņam katru mēnesi no algas atskaita tik daudz, lai viņam pašam paliktu tikai minimālā alga – 430 eiro.

“Protams, deputātiem nav imunitātes attiecībā pret šāda veida situācijām un šī neērtība manā dzīvē turpinās. Es ļoti ceru, ka apgabaltiesā būs pozitīvs lēmums un es beidzot varēšu sākt dzīvot normālu cilvēka dzīvi,” teica Bondars.

Bondara pamatalga ir 2749 eiro, taču viņš saņem arī piemaksu par budžeta komisijas vadīšanu - 1194 eiro. Tiesu izpildītāja no politiķa katru mēnesi iekasē aptuveni trīs tūkstošus eiro. 

Kā vēstī raidījums, ieturēto naudu deputāts atgūs, ja tiesa atzīs par nepamatotu civilprasību pret Bondaru un vēl sešiem bijušajiem Latvijas Krājbankas valdes locekļiem par 15 miljonu zaudējumu radīšanu Latvijas Krājbankai.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu