Trīs vīrieši par viltotu naudu iegādājas dažādas preces

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret trīs vīriešiem par viltotu 50 eiro banknošu glabāšanu un izplatīšanu Latvijā,  informēja VP.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sadarbībā ar kolēģiem no Dobeles iecirkņa šā gada pavasarī atklāja 50 eiro banknošu glabāšanas un izplatīšanas shēmu, kuru realizēja grupējums trīs vīriešu sastāvā. Šīs personas tirdzniecības vietās Rīgā un Jūrmalā par viltotām 50 eiro banknotēm iegādājās dažādas preces, tostarp pārtikas produktus un ziedus. Tāpat vīrieši no privātpersonām iegādājās produkciju, par kuru arī norēķinājās ar viltotu naudu.

Likumsargi par noziedzīgo nodarījumu aizturēja trīs personas - 1964., 1965. un 1984. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Visām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Kratīšanās aizturēto personu īpašumos atrasta viltota nauda.

Pateicoties policijas darbinieku ātrai reaģēšanai, viltotie 50 eiro naudas līdzekļi netika palaisti tālākā apgrozībā.

Ja aizdomās turēto personu vaina noziedzīgajā nodarījumā tiks pierādīta, tām varēs piespriest brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

Lieta nodota Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu