Kanādas diplomātus Kubā turpina vajāt neizskaidrojamas veselības problēmas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanāda trešdien paziņojusi, ka vēl viens tās diplomātiskā dienesta darbinieks Havanā saskāries ar neparastām veselības problēmām, par kādām agrāk ziņojuši arī ASV diplomāti Kubā. Kanādas diplomātiem šis ir jau 13. šāds gadījums.

Visi saslimušie sūdzējušies par reiboņiem, galvassāpēm, nespēju koncentrēties un citiem simptomiem. Cietušo vidū ir diplomāti un viņu ģimenes locekļi.

"Līdz šim cēlonis nav identificēts," trešdien paziņoja Kanādas Ārlietu ministrija.

"Pieņemts lēmums atļaut darbiniekiem, kas pašreiz atrodas Kubā, atgriezties Kanādā, ja viņi vēlas," paziņoja ministrija.

Ministrija atklāja, ka augsta ranga valdības amatpersonu delegācija dosies uz Kubu, lai novērtētu, "kā tālāk samazināt riskus mūsu diplomātiskajam personālam".

Aprīlī Kanādas valdība noteica, ka Havanas vēstniecībā strādājošie nedrīkst ņemt līdzi savas ģimenes uz šo pilsētu. Kuba kritizēja šo lēmumu, uzsverot, ka tam trūkst pamatojuma.

ASV diplomāti Kanādā 2016.gadā sāka ziņot par dīvainiem simptomiem, kas atgādina smadzeņu satricinājumu vai nelielus smadzeņu bojājumus. Vašingtona vainoja Kubu, paziņojot, ka uzbrukumi, visticamāk, sarīkoti ar skaņas ierīču palīdzību.

Kuba ir noliegusi, ka būtu saistīta ar šiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu