Pāragri miris pianists Gints Bērziņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Gints Bērziņš
Gints Bērziņš Foto: publicitātes

52 gadu vecumā pāragri miris pianists Gints Bērziņš (1966), kurš 1994. gadā nominēts kā Latvijas „Gada mūziķis”, informē SIA "Forte PR" valdes loceklis Jānis Kļaviņš.

Gints Bērziņš ir dzimis Rīgā, Latvijā. Viņš savas mūzikas gaitas ir sācis Jāzepa Mediņa mūzikas skolā, klavieru klasē piecu gadu vecumā. 11 gadu vecumā Gints uzvarēja Dvarionas pianistu konkursā Lietuvā, bet gadu vēlāk Vislatvijas jauno pianistu konkursā.

Gints Bērziņš ir pabeidzis Maskavas konservatoriju 1992. gadā. Tālākās mūziķa gaitas Gints ir turpinājis Eiropā un ASV. Gints ir trīs reizes uzstājies Ņujorkas Carnegie Hall.

No 2000. līdz 2007. gadam Gints strādā Ņujorkas Metropolitēna operā, kā arī veic aktīvu koncertdarbību. Gints Bērziņš ir koncertējis vairākos festivālos, ieskaitot Mostly Mozart Festival, Avery Fisher Hall Ņujorkā.

Gints Bērziņš ir ierakstījis vairākus kompaktdiskus, starp kuriem ir divi CD ar Šopēna mūziku, viens ar Musorgska un Čaikovska skaņdarbiem. Šobrīd notiek darbs pie sešu disku komplekta „Visas Mocarta klaviersonātes”, kā arī „Visas Emīla Dārziņa solo dziesmas” kopā ar tenoru Miervaldi Jenču un Antru Bigaču.

Notiek regulāra koncertdarbība kopā ar Latvijas un ārzemju mūziķiem. Jau piekto gadu pēc kārtas Gints strādā kā muzikālais asistents un koncertmeistars nozīmīgākajam operas festivālam Latvijā – Siguldas opersvētkiem. Ir iestudētas operas „Otello”, „Karmena”, „Zelta zirgs”, „Masku balle” un šogad gaidīsim Verdi „Falstafu”.

Atvadīšanās no pianista Ginta Bērziņa notiks piektdien, 30. novembrī, plkst.10:00 Rīgas krematorijas Mazajā zālē, Varoņu ielā 3A.

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu