Kremlis: Tramps un Putins tiksies sestdien

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas autokrāta Vladimira Putina divpusējā tikšanās notiks G20 samita laikā Buenosairesā sestdien, paziņojis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Tramps iepriekš izteicās, ka pēc Krievijas agresijas Kerčas šaurumā varētu atcelt tikšanos ar Putinu.

"Vašingtona ir apstiprinājusi, ka tikšanās notiks," ceturtdien žurnālistiem teica Peskovs.

"Tas notiks 1.decembrī, ap pusdienlaiku [pēc vietējā laika]. Sākumā būs - kā lēšam, neilga, bet viss būs atkarīgs no abu prezidentu izvēles - abu prezidentu saruna, pēc tam - Krievijas un ASV sarunas, kas var turpināties apmēram stundu," sacīja Peskovs.

Uz jautājumu, ko Putins nodomājis jautāt Trampam, Kremļa preses sekretārs atbildēja: "Pirmām kārtām, tie ir jautājumi, kas saistīti ar divpusējām attiecībām. Mums jādomā, kā sākt runāt par stratēģiskās drošības tēmu, divpusējām attiecībām, atbruņošanās tematiku, reģionālajiem konfliktiem."

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien intervijā laikrakstam "The Washington Post" sacīja, ka viņš gaida nacionālās drošības padomnieku "pilnu ziņojumu" par svētdien notikušo incidentu, kurā Krievijas jūras spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas karakuģus. "Tas būs ļoti izšķirošs," sacīja Tramps, piebilstot, ka varbūt plānotā tikšanās ar Krievijas prezidentu nenotiks.

Trampa un Putina tikšanās G20 samitā Buenosairesā tika plānota jau iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu