Baško: Ar katru maču mēs varam palikt tikai labākas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra ceturtās kārtas mačā izcīnīja uzvaru, pateicoties labam komandas sniegumam, pauda Gunta Baško.

"TTT Rīga" trešdien savā laukumā ar rezultātu 93:62 pārspēja Francijas komandu Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo".

"Kā jau jebkurai spēlei, arī šai mēs gatavojāmies ļoti nopietni. Rūpīgi izanalizējām pretinieces un spēlējām tā, kā mums to vajadzēja darīt. Protams, mūsu prātos bija uzvara, bet vairāk domājām par katru epizodi atsevišķi un kopumā. Man ir liels prieks par komandu - labi nocīnījāmies un ļāvām viņām iemest tikai 60 punktus. Mums "aizgāja" metieni un bija laba aizsardzība. Izcīnījām uzvaru, pateicoties labam komandas sniegumam," stāstīja Baško, kura šajā duelī 16 minūtēs guva septiņus punktus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Pieredzējusī latviešu uzbrucēja vairākas sezonas pārstāvējusi komandas Francijā.

"Jau no laikiem Francijā atceros, ka šī komanda bijusi ļoti sīksta. Bijām tam gatavas," atzīmēja 38 gadus vecā basketboliste.

Viens no uzdevumiem spēles beigās bija izcīnīt uzvaru ar pēc iespējas lielāku punktu starpību, lai turnīra noslēgumā būtu handikaps divu spēļu summā.

"Galvenais bija gūt uzvaru. Protams, izcīnīt panākumu ar lielāku punktu starpību ir daudz labāk, jo tas var dot arī pārsvaru divu spēļu summā," atzīmēja basketboliste.

"TTT Rīga" komanda Eirolīgas četrās spēlēs svinējusi divas uzvaras, kas šobrīd B grupas kopvērtējuma tabulā dod ceturto vietu. Tāda pati bilance ir vēl četrām komandām.

"Ārkārtīgi labi, ka uz katru spēli laukumā dodamies ļoti mobilizējušās. Ar katru maču mēs varam palikt tikai labākas un augt. Ja to turpināsim darīt, izanalizējot iepriekšējās kļūdas un mēģinot tās vairs nepieļaut, būs vēl labāk. Mūsu pašreizējā bilance nav slikta, ņemot vērā, ka pēc ilgiem gadiem atkal esam Eirolīgā. Mēs šajā turnīrā tomēr skaitāmies pastarītes, tāpēc mums ir īpašs prieks šādi spēlēt - gribam pierādīt sev, skatītājiem un basketbola pasaulei," skaidroja Baško.

Ieskaitot kvalifikācijas kārtas mačus, Baško šajā sezonā piedalījusies piecās Eirolīgas spēlēs, kurās vidēji guvusi 8,4 punktus, izcīnījusi 3,2 atlēkušās bumbas un veikusi 2,4 rezultatīvas piespēles.

"TTT Rīga" Eirolīgas piektās kārtas maču aizvadīs nākamajā trešdienā, kad viesosies pie Grieķijas čempiones Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu