Merkele sola G-20 samitā izdarīt spiedienu uz Putinu (3)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas kanclere Angela Merkele sacījusi, ka sestdien G-20 samitā Buenosairesā izdarīšot spiedienu uz Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu saistībā ar trīs Ukrainas karakuģu sagrābšanu un tajos esošo karavīru aizturēšanu, vēsta aģentūra AP.

Merkele Ukrainai veltītā biznesa samitā Berlīnē uzsvēra, ka Vācija aicina Krieviju atbrīvot Ukrainas kuģus un to apkalpi. Viņa arī solīja, ka šajā nedēļas nogalē gaidāmajā G-20 samitā par to runāšot ar Putinu.

"Mēs šo problēmu varam atrisināt vienīgi runājot viens ar otru, jo visiem šiem konfliktiem nav militāra risinājuma," viņa teica.

Merkele arī uzsvēra, ka Krievija ir agresīva ne vien pret Ukrainu, bet arī vairākām citām valstīm. Tā rezultātā izveidojusies "virkne valstu, kas nevar attīstīties tādā veidā, kā gribētu, un mēs, vācieši, nevaram uz to pievērt acis", ceturtdien sacīja Merkele.

Krievijas robežapsardzes kuģis svētdien taranēja Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bijis ceļā uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas.

Kad Ukrainas kuģi pēc incidenta devās atpakaļ uz Odesu, Krievijas robežsardzes kuģis arī atklāja uguni, ievainojot vairākus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrāba Ukrainas kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Pavisam uz trim Ukrainas kuģiem - "Jani Kapu", "Berdjanska" un "Ņikopole" - atradās 24 ukraiņu jūrnieki. Krievija visus 24 jūrniekus apcietinājusi uz diviem mēnešiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu