Igaunijā vidējā bruto alga sasniegusi 1291 eiro (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Vidējā bruto darba alga Igaunijā trešajā ceturksnī sasniedza 1291 eiro mēnesī, kas ir par 7,5% vairāk nekā pagājušā gada jūlijā-septembrī, liecina Igaunijas Statistikas departamenta publiskotie dati.

Pērn vidējā stundas darba samaksa Igaunijā bija 7,51 eiro, un tas bija tādā pašā līmenī kā pagājušā gada jūlijā-septembrī.

Visaugstākās bruto algas trešajā ceturksnī bija finanšu un apdrošināšanas jomā (2066 eiro), kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē (2181 eiro).

No apriņķiem vislielākā vidējā bruto darba alga mēnesī trešajā ceturksnī Igaunijā bija Harju apriņķī (1435 eiro) un Tartu apriņķī (1272 eiro) Tartu apriņķī, bet viszemākā - Valgas apriņķī (968 eiro) un Hīju apriņķī (927 eiro).

Savukārt Latvijā šogad trešajā ceturksnī vidējā bruto darba samaksa par pilnas slodzes darbu bija 1006 eiro, kas ir par 8% jeb 75 eiro vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu