Pavļuts norāda uz neskaidrībām potenciālās koalīcijas sadarbībā (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdības veidošanas sarunu pašreizējā stadijā ir diez gan daudz neskaidrību par partiju sadarbību koalīcijā, reizē nākamnedēļ gaidāms sadarbības līguma piedāvājums, šodien žurnālistiem sacīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš norādīja, ka ka ir redzams mēģinājums izvairīties no vārdu "koalīcijas padome" lietošanas, lai gan tagad, kad Saeimā ir vairāk partiju nekā parasti, koordinācija, ko līdz šim nodrošināja koalīcijas padome, ir vairāk vajadzīga nekā jebkad.

Šodienas sarunās tika panākta vienošanās, ka nākamnedēļ taps partiju sadarbības līguma projekts, norādīja politiķis.

Pavļuts skaidroja, ka AP svarīgākā sarunu daļa būs par darbiem, kas sāksies piektdien, 30.novembrī. Viņš norādīja, ka pastāv atšķirīgi redzējumi dažādos jautājumos, piemēram, par to, kā veikt pašvaldību reformu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības veidošanu nolēmis uzticēt "KPV LV" politiķim Aldim Gobzemam.

Sešas tā dēvētās labēji centriskās partijas, kas piedalās sarunās par valdības veidošanu, trešdien vienojās lūgt audienci pie Valsts prezidenta, lai rastu risinājumu situācijai, ņemot vērā, ka Gobzemam nav pielaides valsts noslēpumam, bet tās piešķiršana varētu prasīt laiku.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" SAB direktors Jānis Maizītis paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

"KPV LV" parlamenta vēlēšanās ieguva otro vietu ar 14,25% vēlētāju atbalstu un 16 deputātu vietas 13.Saeimā.

Kopumā parlamentā darbojas septiņas frakcijas. Vislielākā frakcija - 23 deputāti - ir "Saskaņai", JKP un "KPV LV" pārstāv pa 16 deputātiem, AP un nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienību - 11, bet "Jaunās Vienotību" - astoņi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu