Trampa bijušais advokāts atzīst vainu melošanā Kongresam

LETA/CNN/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maikls Koens
Maikls Koens Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens ceturtdien Ņujorkas tiesā atzinis savu vainu, ka sniedzis Kongresam nepatiesu informāciju par darbu, ko viņš veicis sakarā ar Trampa nekustamā īpašuma projektu Krievijā.

Viņš atzinis, ka 2017.gadā ASV Senāta Izlūkošanas komitejai sniedzis nepatiesus apgalvojumus par plāniem būvēt Trampa torni Maskavā.

Koens pie vienošanās strādājis 2015. un 2016.gadā. Viņš iepriekš bija sacījis, ka darījums ticis apturēts 2016.gada janvārī, taču tagad atzinis, ka Maskavas projektu ar cilvēkiem Trampa nekustamā īpašuma kompānijā un Krievijā apspriedis vēl 2016.gada vasarā.

Tramps ceturtdien paziņoja, ka Koens ir vājš cilvēks, kurš melo, lai viņam tiktu samazināts sods.

"Viņš ir vāja persona. Un viņš mēģina panākt mazāku sodu. Tāpēc viņš melo par projektu, par kuru visi zināja," reportieriem Baltajā namā pavēstīja Tramps.

Koens augustā atzina savu vainu astoņās apsūdzībās, tostarp par krāpniecību un vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumiem.

52 gadu vecais Koens bijis Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un ir nozīmīgs liecinieks īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu