Daugavpils Futbola skolai ieceļ jaunu pagaidu direktoru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Futbola bumba (ilustratīvs attēls)
Futbola bumba (ilustratīvs attēls) Foto: Reuters/LETA

Lai arī iepriekš līdzšinējais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") apgalvoja, ka uz laiku iecelto Daugavpils Futbola skolas vadītāju Aleksandru Vlasovu no atcelšanas aizsargā Darba likums, izglītības iestādei tomēr iecelts jauns vadītājs.

Domes pārstāve Līga Korsaka aģentūrai LETA skaidroja, ka ar Vlasovu panākta vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu.

Tāpat domē pieņemts lēmums, ka līdztekus saviem pienākumiem Sporta pārvaldes vadītāja amatā Juris Stivriņš pildīs arī Futbola skolas vadītāja pienākumus. Stivriņš šajā amatā paliks, līdz būs pabeigta dienesta pārbaude pret atstādināto skolas direktoru Nauri Mackeviču.

Novembra vidū domes deputāti ārkārtas sēdē skatījuši "Saskaņas" pārstāvju pieprasījumu par domes priekšsēdētāja 9.novembra rīkojuma atcelšanu. Rīkojums paredz uz laiku, kamēr no pienākumu pildīšanas atcelts skolas vadītājs Mackevičs, šajā amatā iecelt Vlasovu.

Par rīkojuma atcelšanu nobalsoja gan pieprasījuma iesniedzēji, gan Latgales partijas deputāti, kā arī Līvija Jankovska ("Mūsu partija"). Savukārt pats Eigims un divi viņa vietnieki no "Mūsu partijas" balsojumā atturējās. Domes lēmumu klātesošie sagaidīja ar aplausiem.

Vēlāk toreizējais pilsētas mērs Eigims apgalvoja, ka ir parakstījis domes lēmumu, ar kuru atcelts viņa rīkojums par Vlasova iecelšanu amatā uz laiku, taču viņš klāstīja, ka deputāti nevar atlaist skolas direktora pienākumu izpildītāju, jo viņu aizsargā Darba likums.

No amata uz dienesta pārbaudes laiku tika atstādināts Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs, jo pašvaldībai radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem. Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu, turklāt aicinājuši nepieļaut, ka skolu vada Vlasovs. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču, un pauda, ka viņš savus pienākumus skolā pildījis augstā līmenī. Vienlaikus ar Mackeviča atstādināšanu domes priekšsēdētājs Eigims parakstīja rīkojumu, ar kuru viņa vietā šajā amatā uz laiku iecelts Vlasovs.

Tomēr domē no "Saskaņas" ievēlētie deputāti iesniedza pieprasījumu par ārkārtas domes sasaukšanu, lai varētu lemt par direktora pienākumu izpildītāja Vlasova atcelšanu no amata.

Domes deputāts Elksniņš skaidroja, ka politiskā spēka pārstāvji pieprasa sasaukt ārkārtas domes sēdi, lai atceltu pilsētas mēra Eigima rīkojumu par Vlasova iecelšanu, jo, viņaprāt, šāds lēmums nav izvērtēts un finansiāli pamatots, jo skolā ir direktora vietnieks, kurš dienesta pārbaudes laikā varētu aizstāt Mackeviču, un pašvaldībai nerastos papildu izdevumi. Turklāt jādomā arī par izglītības iestādes reputāciju, jo tās vadībā ir cilvēks, kas savulaik bija saistīts ar spēļu sarunāšanas skandāliem. Turklāt deputāts esot redzējis, ka skolā atrodas nepiederošas personas, kuriem Vlasovs ļauj izskatīt darbinieku un audzēkņu personīgās lietas.

Arī vairāki Latgales partijas deputāti iepriekš pauda pārliecību, ka Vlasovs nav piemērots amatam, tāpēc aicināja domes priekšsēdētāju atcelt savu rīkojumu. Pretējā gadījumā viņi solīja atbalstīt "Saskaņas" priekšlikumu.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu