Apledojušu gulbi trolejbusā ved pie vetārsta: jaunieši Rīgā izglābj dzīvību putnam (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

Trešdienas vakarā studenti Mihails un Artjoms Rīgā, Juglas mikrorajonā no bojāejas paglāba jaunu gulbi, kas ar apsalušiem spārniem sēdēja ielas vidū. Putnu jaunieši nogādāja Dr.Beinerta veterinārajā klīnikā, kur veterinārārsts apskatīja putnu un secināja, ka tas ir vesels. Gulbēns tiks nogādāts putnu patversmē, no kuras, kad uzkrās spēkus, tiks palaists brīvībā.

Kad trešdienas vakarā ap 21.00 jaunieši pastaigājās Juglas 3 apkaimē, viņu uzmanību piesaistīja gulbis, kas bija iekārtojies ceļa vidū.

Automašīnas strauji bremzēja, cenšoties neuzbraukt putnam, gados vecākas kundzītes skaļi apsprieda gulbja likteni.

Bija manāms, ka tas ir jauns putns ar spalvām pelēcīgā krāsā. Mihails saka, ka nekavējoties sazinājušies ar glābšanas dienestu “112”. Savukārt dienests sazinājies ar tuvējo diennakts veterināro klīniku.

Foto: No privātā arhīva

Mihails un Artjoms uzņēmās gulbja “pagaidu aukles” lomu, paņēma putnu un ar sabiedrisko transportu aizveda uz klīniku. Mihails saka, ka putns neesot pretojies, tā spārnus klājuši ledus gabaliņi. Šķitis, ka gulbis, ievīstīts jakā, siltumā pie sirds, juties labi.

Foto: No privātā arhīva

Nelielu pretestību gulbēns izrādījis, kad jaunieši izkāpuši no autobusa, lai pārsēstos trolejbusā. “Viņš pat piespieda galvu Artjoma plecam,” stāsta Mihails, kuram putns nedaudz ieskrāpēja rokā. Klīnikā veterinārārsts apskatīja gulbi un iepriecināja jauniešus ar ziņu, ka putnam nekas nekaiš. Klīnikā jaunietim tika apstrādāta saskrāpētā roka.

“Lūk, tāds, savdabīgs autogrāfs,” viņš smejas.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu