Lietuvietis Krievijas vēstniecības dīķī palaiž kuģīti Ukrainas krāsās (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrius Tapinas/Facebook

Apliecinot solidaritāti Ukrainai tās konfliktā ar Krieviju, pazīstamais lietuviešu žurnālists Andrjus Tapins ielaidis dīķī pie Krievijas vēstniecības Viļņā nelielu Ukrainas karoga krāsās nokrāsotu kuģa modeli, ceturtdien vēsta laikraksts "Lietuvos žinios"

Kā norādījis Tapins, improvizētais kreiseris "Slava Ukrainai" ir viņa izveidotās interneta televīzijas "Laisves TV" ("Brīvības TV") dāvana Krievijas vēstniecībai.

"Te iepretī vēstniecībai ir jauks dīķītis, uz kuru brīvajos brīžos, domājams, labprāt skatās pats vēstnieks un visi viņa [Krievijas militārā izlūkdienesta] GRU aģenti, (..) tādēļ mēģināsim ielaist šā mazliet aizsalušā dīķīša vidū Ukrainas Jūras spēku kreiseri ar nosaukumu "Slava Ukrainai"," viņš paziņojis akcijas videoierakstā, ko ievietojis sociālajā tīklā "Facebook" ar komentāru lietuviešu un angļu valodā, aicinot tuvākās apkaimes iedzīvotājus nākt un fotografēt kuģīti, sekojot, kā tam šai dīķī klājas.

Ņemot vērā, ka dīķi pie vēstniecības tiešām jau klāj pirmā plānā ledus kārtiņa, kuģītis no krasta ievilkts tā vidū aiz aukliņas.

Tapina aicinājumam atsaukušies tūkstošiem "Facebook" lietotāju, kas iesūtījuši savas fotogrāfijas kā apliecinājumu tam, ka "Slava Ukrainai" joprojām atrodas dīķī iepretī Krievijas vēstniecībai Viļņas Latvju ielā.

Komentāros cilvēki rakstījuši, ka krastā būtu vajadzējis uzlikt uzrakstu "Lietuvas teritoriālie ūdeņi". "Citādi viņi nemitīgi aizmirst, kur beidzas viņu žogs," ironizējis kāds "Facebook" lietotājs.

Uz šo solidaritātes akciju reaģējuši arī ukraiņi, kas sociālajā tīklā atstājuši ierakstu: "Paldies jums, lietuvieši! Par mūsu un jūsu brīvību!"

Kā ziņots, svētdien Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu