Sīrija pirmoreiz atvaira uzbrukumu ar Krievijas dāvināto pretgaisa aizsardzību (6)

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Sīrijas pretgaisa aizsardzība ceturtdienas vakarā atvairīja ienaidnieka gaisa spēku agresiju valsts dienvidos, notriecot vairākus mērķus un neļaujot tiem īstenot to misiju, ziņoja valsts televīzija. Pretgaisa aizsardzības sistēmu Sīrija saņēma no Krievijas pēc tam, kad kļūdaini notrieca Krievijas izlūkošanas lidmašīnu, kurā atradās 15 cilvēki.

Tas bija pirmais šāda veida uzbrukums, kopš Sīrija oktobrī saņēma Krievijā ražotu pretgaisa aizsardzības sistēmu.

Starp rajoniem, pret kuriem tika vērsts ienaidnieka uzbrukums, bija dienvidos no Damaskas esošais Kisvas rajons ar armijas bāzēm.

Televīzija neziņoja, kas veica šo uzbrukumu, bet ar opozīciju saistītā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ("Syrian Observatory for Human Rights", SOHR) paziņoja, ka Izraēlas kara lidmašīnas bombardējušas pozīcijas Damaskas dienvidu un dienvidrietumu piepilsētās, kā arī valsts dienvidos pie Kuneitras provinces robežas.

Sīrija oktobrī paziņoja, ka ir piegādājusi Sīrijai pretgaisa aizsardzības sistēmu S-300. Tas notika pēc 17.septembra incidenta, kurā Sīrijas spēki, atbildot uz Izraēlas gaisa triecienu, bija notriekuši Krievijas izlūkošanas lidmašīnu.

Izraēla nekomentēja ceturtdien notikušo, bet tā gandrīz nekad neapstiprina vai nenoliedz savus gaisa triecienus Sīrijā.

GALERIJA: Krievija apcietina sagūstītos ukraiņu jūrniekus

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu