VID muitas amatpersonas kviešu kravā atklāj 300 000 kontrabandas cigarešu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas kviešu kravā atklājušas 300 000 kontrabandas cigarešu, aģentūru LETA informēja VID.

Dienestā pavēstīja, ka 28.novembrī Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas kontrole. Noņemot nodrošinājumu un atverot jumta lūku, vagonā ar kviešu kravu muitas amatpersonas konstatēja melnā polietilēna plēvē ietītas kastes ar cigaretēm.

Foto: VID

Muitas kontroles rezultātā izņemti 300 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, valstij nenomaksāto nodokļu kopējā summa par šīm cigaretēm ir aptuveni 45 600 eiro.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantam sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

Foto: VID
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu