Apkures jautājumi: Kas jauns un interesants pieejams apkures regulēšanas jomā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai gan laika apstākļi šogad ir ļāvuši apkures sezonu sākt vēlāk, tās intensīvāka lietošana joprojām ir priekšā. Apkures profesionāļiem tas nozīmē saņemt vairāk zvanu ar jautājumiem par to, kāpēc radiatori nav silti, kāpēc tie sīc, kā noregulēt sistēmu, lai panāktu optimālu komfortu un ietaupīt izmaksas?

Nereti, mainot radiatorus, netiek uzstādīti termostatiskie vārsti ar sensoriem, bet, taupot līdzekļus, uzstāda tikai noslēgvārstus. Citāda situācija ir vērojama renovētajos namos un jaunajos projektos, kuros parasti dzīvokļos ir iespēja ne tikai regulēt termostatus, bet arī uzskaitīt patērēto siltumu.

Jauno un renovēto māju iedzīvotāji ir ļoti ieinteresēti lieki netērēt siltumu, bet aktīvi izmanto radiatora termostatu ne tikai kā mehānisku rokturi, bet kā īstu mājsaimniecības palīgu, kas automātiski un optimāli regulē apkuri mājās.

Cilvēki, plānojot savas ikdienas gaitas, var pielāgot savu radiatoru termostatu iestatīto temperatūru, vienkārši tos pagriežot uz vēlamo iestatījumu. Tā rīkojoties, tiks uzlabots enerģijas patēriņš, bet nekad nesasniegs maksimālo efektivitāti, jo ir diezgan apgrūtinoši katru dienu par to piedomāt un atcerēties. Kā arī nav patīkami atgriezties mājās, kur nav silti. Šo problēmu iespējams atrisināt ar viedajiem elektroniskajiem termostatiem, ar kuriem var ērti programmēt temperatūru saskaņā ar ikdienas un nedēļas grafiku, kā arī plānot prombūtnes vai atvaļinājuma režīmu, kurā pazemināt temperatūru mājās.

Ražotāji, analizējot reālo lietotāju pieredzi, kuri izmanto viedu apkures plānošanu, aprēķinājuši, ka iedzīvotāji ar automātiski vadītu elektronisko termostatu varētu ietaupīt līdz pat 30% apkures izmaksu.

Radiatora termostats, ko pirms 75 gadiem izgudroja un piedāvā Dānijas uzņēmums Danfoss, laika gaitā ir kļuvis mūsdienīgs un aprīkots ar modernām tehnoloģijām. Jaunākās paaudzes Danfoss ECOTM termostati tiek kontrolēti caur BluetoothTM savienojumu, izmantojot bezmaksas aplikāciju viedtālrunī vai planšetdatorā.

Foto: Publicitātes foto

Ja mājā vai dzīvoklī ir daudzi radiatori, vai papildus ir arī elektriskā vai ūdens siltā grīda, kuru lietotājs vēlētos vadīt vienā sistēmā, tad to var viegli izdarīt ar Danfoss LinkTM attālinātās apkures vadības risinājumu. Tā kā to var savienot ar bezvadu tīklu (wi-fi), to var ērti pārvaldīt, izmantojot tālruni vai planšetdatoru no jebkuras vietas pasaulē.

Esošos radiatoru termostatus ir viegli nomainīt uz elektroniskajiem, tos ir ļoti ērti lietot un programmēt caur bezmaksas aplikāciju. Tos var iegādāties lielākajos santehnikas veikalos un interneta veikalos. Lai izvēlētos sev piemērotāko risinājumu, ir vērts apmeklēt Danfoss viedās apkures mājaslapu vai sazināties ar profesionāliem Danfoss tirgotājiem, kuri sniegs padomu par piemērotāko risinājumu, kā arī palīdzēs tos uzstādīt.

Mūsdienīgs un gudrs cilvēks, būvējot vai atjaunojot mājokli, padomā par to, kādas būs apkures izmaksas ilgtermiņā un iespējas katram ģimenes loceklim regulēt apkures temperatūru pēc saviem ieskatiem.

Lasiet vairāk šeit.

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu