Mārtiņš Meiers: Žēl, ka Veco izmeta ārā

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Centra spēlētājs Mārtiņš Meiers, gūstot 27 punktus, ceturtdien "Arēnā Rīga" aizvadīja savas karjeras rezultatīvāko spēli Latvijas basketbola valstsvienības rindās, bet ar viņa pūlēm bija par maz Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra cīņā pret Melnkalni, kurai izlase piekāpās ar 75:84. Spēle bija saraustīta, asumiem bagāta, sākumsastāva saspēles vadītājam Kasparam Vecvagaram tā noslēdzās priekšlaicīgi. Viņš nopelnīja nesportisko un tehnisko piezīmi. Meiers neslēpa, ka tas komandu nedaudz izsita no ritma. 

"Bija jālieto daudz spēka. Domāju, ka vajadzīgajos brīžos neizcīnījām svarīgas bumbas un viņi iemeta vairākus vieglus metienus," pēc mača žurnālistiem teica Meiers. "Tagad ir rūgtuma sajūta."

Meiers pretinieku grozā iemeta 27 punktus (karjeras labākais rādītājs pieaugušo valstsvienībā), savāca četras atlēkušās bumbas zem groziem un pārtvēra trīs piespēles.

"Protams, atbildes spēlē varam uzvarēt, šī komanda noteikti ir ņemama. Ļoti žēl, ka šajā spēlē neuzvarējām. Mums ļoti palīdzēja arī sestais spēlētājs [līdzjutēji], katru minūti mūs uzkurināja. Ļoti patīkami," sacīja Meiers. "Centos, cik varēju. Vienmēr ir gods spēlēt Latvijas izlasē un gribas uzvarēt."

Atbildes maču komandas aizvadīs 25. februārī Melnkalnē. Tā būs kvalifikācijas turnīra noslēdzošā spēle. 

"Žēl, ka Veco [Kaspars Vecvagars nopelnīja nesportisko un tehnisko piezīmi] izmeta ārā. Mēs gatavojāmies un skatījāmies video, ka viņi ļoti daudz simulē, krīt zemē un raustās. Domāju, šodien tiesneši mazliet uz to uzķērās. Likās, ka tiesneši viņus pat pavilka, bet tas ir tikai mans uzskats," norādīja Meiers. 

Šā "loga" nākamo un noslēdzošo spēli Arņa Vecvagara vadītā komanda aizvadīs svētdien Ļubļanā pret pašreizējo Eiropas čempioni Slovēniju, kura gan ir grupas pastarīte. 

 

"Slovēnija būs pilnīgi savādāka komanda. Mums jāizlabo savas kļūdas un jācenšas pacietīgāk nospēlēt," teica Meiers. "Kopā esam tikai pāris dienas, visam īsā laikā jāiziet cauri, jāsaliek kopā mazās nianses."

Pasaules kausa izcīņa 2019. gadā risināsies Ķīnā. No katras grupas tai kvalificēsies trīs spēcīgākās komandas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu