Izraēlas iznīcinātāji bombardējuši mērķus Sīrijas dienvidos un netālu no Damaskas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Izraēlas iznīcinātāji ceturtdienas vakarā aptuveni stundu bombardējuši vairākus apgabalus Sīrijas dienvidos un netālu no Damaskas, izsaucot atbildes uguni, ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Izraēlas armija uzbrukumus nekomentēja, bet noliedza, ka kāda no tās lidmašīnām būtu sašauta.

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūras SANA savukārt vēstīja, ka Sīrijas pretgaisa aizsardzība ceturtdienas vakarā atvairījusi ienaidnieka uzbrukumu un notriekusi vairākus mērķus.

SOHR ziņoja, ka Izraēlas kara lidmašīnas bombardējušas pozīcijas Damaskas dienvidu un dienvidrietumu piepilsētās, kā arī valsts dienvidos pie Kuneitras provinces robežas.

Izraēlas armija ziņoja, ka ceturtdien Golānas augstieņu virzienā no Sīrijas izšauta "zeme-gaiss" raķete, bet nav zināms, vai tā nokritusi Izraēlas kontrolētajā teritorijā.

Izraēla ir veikusi simtiem gaisa uzlidojumu Irānas mērķiem Sīrijā, tostarp uz dienvidiem no Damaskas.

SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans sacīja, ka uz dienvidiem no Damaskas atrodas Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" un Irānas spēku ieroču noliktavas.

Irāna un Krievija ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada galvenās sabiedrotās konfliktā, kas ilgst kopš 2011.gada, un Maskavas iesaistīšanās 2015.gadā ievērojami nosvēra situāciju par labu Asadam.

Pēc 17.septembra incidenta, kurā Sīrijas spēki, atbildot uz Izraēlas gaisa uzlidojumu, notrieca Krievijas izlūkošanas lidmašīnu, Krievija uzlaboja Sīrijas pretgaisa aizsardzību.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ir informējis Maskavu, ka Izraēla turpinās vērsties pret naidīgiem mērķiem Sīrijā, lai nepieļautu Irānas militārās klātbūtnes nostiprināšanos pāri robežai.

Vienlaikus Netanjahu sacīja, ka Izraēla turpinās koordinēties drošības jautājumos ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu