ASV Senāts vienbalsīgi pieņem rezolūciju, kurā nosodīta Krievijas agresija pret Ukrainu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Senāts ceturtdienas vakarā vienbalsīgi pieņēmis rezolūciju, kurā nosodīta Krievijas "provokatīvā darbība" pret Ukrainu. Krievijas bruņotie spēki svētdien Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un viņi pārvesti uz Maskavu.

ASV Senāts vienbalsīgi pieņēma tiesiski nesaistošu rezolūciju, kuru bija sagatavojuši senatori Rons Džonsons un Kriss Mērfijs.

Republikānis Džonsons sacīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "pārbauda Rietumus", un pauda apmierinājumu, ka Senāts vienbalsīgi apstiprinājis "atbalstu Ukrainas tautai, Ukrainas valdībai un Ukrainas teritoriālajai integritātei".

"Šodien Senāts rīkojās un nosūtīja skaidru signālu Putinam, ka viņa valdības agresija pret Ukrainu Azovas jūrā netiks paciesta. Mēs stingri nosodām jebkādu militāru rīcību, ko Krievija veic, lai vienpusēji pārrakstītu starptautiskos noteikumus," paziņoja Mērfijs, kurš pārstāv Demokrātu partiju.

Rezolūcijā stingri nosodīta Krievijas rīcība un tā aicināta atbrīvot ukraiņu jūrniekus. Rezolūcijā Krievija arī brīdināta, ka šāda konfrontācija pie Krimas pussalas destabilizē reģionu un veicina vēl lielāku situācijas saasināšanos.

Senāts "aicina starptautiskās kopienas locekļus apvienoties opozīcijā pret Krievijas Federācijas valdības rīcību Kerčas šaurumā, jo tā pārkāpj starptautisko tiesību pamata principus, ietekmējot visas valstis", teikts rezolūcijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu