Ukraina plāno lauzt aptuveni 40 līgumus ar Krieviju (3)

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Ukraina plāno tuvākajā laikā vienpusēji lauzt aptuveni 40 līgumus ar Krieviju, paziņojis Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins. "Mēs pēdējā laikā esam "nokāvuši" 48 divpusējās vienošanās. Nākamā porcija būs ļoti ātri - tās ir aptuveni 40 vienošanās. Tam, kas bija pirms kara, viennozīmīgi nav jēgas," pavēstīja Kļimkins.

Viņš kā piemēru minēja nestrādājošo 1997.gada Ukrainas un Krievijas līgumu par draudzību, sadarbību un partnerattiecībām.

"Mēs raidījām Krievijai skaidru vēstījumu un diplomātisko notu, ka [līgums] pārtrauc savu pastāvēšanu atbilstoši procedūrai, kas tajā iekļauta. Tāpēc nekāda līguma nebūs. Sešu mēnešu laikā pēc [notas] iesniegšanas tas pilnībā pārtrauc savu pastāvēšanu," sacīja Kļimkins.

Piektdien amatpersonas paziņoja, ka Ukraina aizliedz iebraukt valstī 16 līdz 60 gadus veciem vīriešiem no Krievijas.

Spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās pieaugusi kopš svētdienas, kad Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Ukrainas parlaments pirmdien atbalstīja prezidenta rīkojumu noteikt karastāvokli uz 30 dienām desmit pierobežas apgabalos. Karastāvoklis ļauj mobilizēt civiliedzīvotājus, kontrolēt medijus, ierobežot demonstrācijas un īstenot citus drošības pasākumus.

Ukrainas robežsardzes dienests sanāksmē piektdien paziņoja, ka visiem Krievijas pilsoņiem vīriešiem vecumā no 16 līdz 60 gadiem aizliegts iebraukt Ukrainā, kamēr būs spēkā karastāvoklis.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka pasākumu mērķis ir nepieļaut, ka Krievija izveido privātas armijas Ukrainas teritorijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu