Ukrainas jūrnieki no Krievijas sagrābtajiem kuģiem aizvesti uz cietumu Maskavā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ukraiņu jūrnieki, kas atradās uz trim Kerčas šaurumā Krievijas sagrābtajiem kuģiem, aizvesti uz Ļefortovas cietumu Maskavā, ziņo raidorganizācijas "Doždj" korespondente Kogeršina Sagijeva, kura apciemoja Krievijas apcietinātos ukraiņus. Cietumā atrodas 21 jūrnieks, pārējie trīs ir hospitalizēti.

Žurnāliste ir arī Maskavas Sabiedrisko novērotāju komisijas (SNK) locekle. Organizācija seko cilvēktiesību ievērošanai attiecīgā reģiona ieslodzījuma vietās.

"Sūdzību par ieslodzījuma apstākļiem nav," SNK pārstāvjiem teica viens no ieslodzītajiem ukraiņu jūrniekiem Romans Mokrjaks. Aizturētie jūrnieki pārģērbušies cietuma apģērbā, jo citas valsts karavīra formastērpa valkāšana Ļefortovas cietumā nav atļauta.

Ukrainas jūrniekus 27. un 28. novembrī Krimā arestēja uz diviem mēnešiem. Vēlāk viņus pārveda uz Maskavu.

Ceturtdien, 29.novembrī, Mokrjaka advokāts Džemils Temiševs sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka jūrnieki pārvesti uz Ļefortovas cietumu.

Jūrniekiem uzrādīta kriminālapsūdzība par nelikumīgu robežas šķērsošanu. Viņi vainu noliedz.

Kā ziņots, svētdien Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. 

Krievijas agresijas izpausme izpelnījusies Rietumvalstu nosodījumu. Vairākos Ukrainas reģionos izsludināts karastāvoklis. Piektdien tika paziņots, ka Ukrainas robežsardze valsts teritorijā neielaidīs vīriešus no Krievijas vecumā no 16 līdz 60 gadiem, kā arī Krievijas pilsoņus, kas nevar apstiprināt brauciena mērķi.

GALERIJA: Krievija apcietina sagūstītos ukraiņu jūrniekus

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu