6 veidi, kā neiekļūt bankrotā Ziemassvētku laikā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stocksnap.io

Lai arī Ziemassvētku gaidīšanas periods patiesi ir maģisks un pasakaini skaists laiks, tas tomēr var sagādāt pat ļoti daudz uztraukuma pilnus brīžu. Ziemassvētku vakara plānošana, dāvanu iegāde un draugu vai radu apciemošana ne retajam rada bažas – kā to visu paspēt un kā neiztērēt veselu bagātību  dāvanām. Šajā laikā patiešām lieki tēriņi ir teju neizbēgami, taču tiem nav jāiedzen bankrotā. Lūk, ieteikumi, kas palīdzēs ietaupīt, pērkot dāvanas saviem tuviniekiem.

Veido dāvanu sarakstu

Mēdz teikt, ka ar tukšu vēderu iepirkšanās pārtikas veikalā izmaksās dārgāk nekā paēdušam un ar sagatavotu iepirkumu sarakstu. Tas pats attiecas arī uz dāvanu iegādi – sastādi sarakstu ar draugu un radu vārdiem, kurus grasies šogad apdāvināt, un pie katra vārda pieraksti provizoriskās dāvanu idejas. Pirmkārt, saraksts neļaus aizmirst kādu no tuviniekiem, kas nedaudz atvieglos iepirkšanās trakumu. Otrkārt, ar sarakstu izdosies iztērēt mazāk, jo tādā veidā neiegādāsies neko lieku. Sarakstā vari iekļaut arī ieplānoto summu, kuru grasies iztērēt dāvanām, – šāds punkts arī neļaus pārtērēt savu budžetu.

Foto: Unsplash

Nepērc dāvanas pienākuma pēc

Dāvanu sarakstā nav jāiekļauj visi paziņas vai viss darba kolektīvs. Būs pašsaprotami, ja dāvanas iegādāsies tikai tuvākajiem, bet paziņas un kolēģus apdāvināsi vien ar simboliskām dāvanām. Iepriecini paziņas ar ekonomiskām, bet mīļām dāvanām, piemēram, uzcep cepumus vai piparkūkas un tos glīti iesaiņo vai arī uzdāvini paziņām pašu gatavotus ievārījumus nelielās burciņās.

Iegādājies dāvanas laicīgi

Katram kaut reizi ir gadījies nogaidīt līdz pēdējam brīdim un tad panikā jozt uz veikalu pēc pēdējām dāvanām. Steigā var gadīties nopirkt visai bezvērtīgus un bezpersoniskus krāmus, turklāt par tiem iztērēt vairāk nekā plānots.

Foto: Unsplash

Salīdzini cenas

Neatkarīgi no tā, vai pērc Ziemassvētku dāvanas vai rotājumus, centies pēc iespējas vairāk salīdzināt cenas. Ja iespējams, salīdzini cenas internetveikalos vai veikalu interneta katalogos, atrodi sev piemērotāko piedāvājumu un dodies uz veikalu to iegādāties vai pat pasūti to internetā. Šādā veidā ietaupīsi laiku un atradīsi izdevīgāko piedāvājumu.

Neaizraujies ar vēstuļu sūtīšanu

Svētku kartīšu sūtīšana daudziem ir patīkama svētku tradīcija, taču arī kartītes mūsdienās nav lēts prieks – pat samērā lētas lielā daudzumā sakrāj palielu summu. Gluži kā ar dāvanām – arī kartītes nav jāizsūta visiem. Aizsūti Ziemassvētku atklātnes tikai pašiem tuvākajiem, bet paziņas un attālus radiniekus apsveic sociālajos tīklos vai epastā.

Foto: Unsplash

Liec gaismas virtenes ar mēru

Ziemassvētki ir īstais laiks, lai izdaiļotu gan mājokļa iekšpusi, gan ārpusi ar gaismas virtenēm – dažkārt pat tieši šis dekors piešķir maģisko Ziemassvētku sajūtu. Tomēr ņem vērā – jo vairāk gaismas virteņu izliec un jo ilgāk tās atstāj ieslēgtas, jo lielāks elektrības rēķins būs nākamajā mēnesī. Ietaupi jau tagad un izdekorē māju vienu vai divām gaismiņu virtenēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu